![Zupa brukselkowa na boczku wędzonym](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-12/3630-photo-main.jpg)
Zupa brukselkowa na boczku wędzonym
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki:
Zawiera: mięso
Składniki:
selery - 2 szt.
brukselka - 1/2 kg
boczek wędzony - 30 dag
Sposób przygotowania:
2. Cebulę obieramy, myjemy, kroimy w piórka i dodajemy do bazy
3. Brukselkę myjemy, obieramy z zewnętrznych liści i dodajemy do bazy
4. Boczek wędzony kroimy na małe kawałki i podsmażamy na patelni, a następnie dodajemy do gotującego się wywaru
5. Gotujmy jeszcze 5-10 minut. Ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.