![Szaszłyk z rożna](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-12/3618-photo-main.jpg)
Szaszłyk z rożna
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, wieprzowina
Składniki:
papryka słodka - 2 łyżeczki
pieprz - 1/4 łyżeczki
jałowiec - 2 szt.
curry - 2 łyżeczki
musztarda - 1 łyżeczka
cebule - 2 szt.
papryka czerwona - 2 szt.
Sposób przygotowania:
2. Przygotowujemy marynatę - paprykę, pieprz, curry, musztardę i jałowca łączymy z rozpuszczonym olejem kokosowym
3. Schab kroimy w kostki
4. Marynatą nacieramy mięso i nadziewamy na rożen z piekarnika na zmianę z cebulą i czerwoną papryką
5. Pieczemy w opcji rożen ok. 20-25 minut w 180 stopniach z termoobiegiem
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.