Łosoś w żurawinie
zyjezebyjescRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: cytrusy, ryba i owoce morza
Składniki:
cytryna - 1/2 szt.
bazylia - 1 łyżeczka
konfitura z żurawiny - mocno czubate łyżeczki - 3 łyżeczki
ksylitol - puder - 3 łyżeczki
Sposób przygotowania:
2. Filety podsmażamy na oleju kokosowym
3. Filety układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy 30 minut w 180 stopniach w piekarniku z termoobiegiem
4. Około 5 minut przed końcem pieczenia łososia, na patelni łączymy konfiturę z żurawiny, ksylitol i cytrynę. Podsmażamy
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.