
Naleśniki kukurydziane z pianką kokosową i żurawiną

Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, orzechy wszystkie, soja, kakao
Składniki:
jajka - 2 szt.
ksylitol - 2 łyżki
mąka kukurydziana - 200 g
cynamon - 1 łyżeczka
kakao - 1 łyżeczka
biała część mleka kokosowego - 1/2 opakowania
ksylitol - czubate łyżki - 2 szt.
konfitura żurawinowa do smarowania trochę
migdały - 2 szt.
Sposób przygotowania:
Dodajemy mleko i mąkę
Do trzech miseczek przelewamy po 2 i 1/2 czerpaka masy i do każdej dodajemy inną przyprawę (cynamon, kakao lub kardamon). Resztę ciasta zostawiamy do naleśników bez dodatków.
Naleśniki smażymy na patelni wysmarowanej tłuszczem ze słoninki (tradycyjny i niezawodny sposób na delikatne naleśniki)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.