Sałatka zielona 25
zyjezebyjescRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki: bezglutenowe,
Zawiera: strączkowe, cytrusy, ryba i owoce morza
Składniki:
rukola - 4 garści
pomidor - 1/2 szt.
czerwona papryka - 1 szt.
rzodkiewka - 2 szt.
zielony groszek - 1 filiżanka
pestki z dyni - 6 łyżek
wędzony łosoś - 1 opakowanie
cytryna - 1/2 szt.
olej lniany - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
2. Pomidora myjemy i kroimy na cieniutkie plasterki
3. Paprykę myjemy i kroimy na kawałki
4. Zielony groszek gotujemy na wodzie, aż do miękkości
5. Łososia kroimy na kawałki
6. Sałaty myjemy i kroimy na kawałki
7. Składniki łączymy, skrapiamy sokiem z cytryny i polewamy olejem
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.