![Polędwiczki z morszczuka](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-12/3608-photo-main.jpg)
Polędwiczki z morszczuka
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Wigilia
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: jajka, strączkowe, sezam
Składniki:
jajko - 1-2 szt.
pestki ze słonecznika - 6 łyżek
sezam - 1 łyżka
olej kokosowy - 1 łyżka
zioła prowansalskie - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
2. Pestki ze słonecznika mielimy
3. Filety panierujemy, najpierw w jajku, później w zmielonych pestkach ze słonecznika połączonych z sezamem
4. Filety podsmażamy na patelni
5. Dynię obieramy, myjemy i kroimy w kostkę
6. Olej i zioła prowansalskie łączymy i mieszamy je z dynią
7. Dynię układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy 10 minut w piekarniku z włączonym termoobiegiem, w 180 stopniach C
8. Następnie układamy na dyni podsmażone polędwiczki i zapiekamy jeszcze 10 minut
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.