Pasztet drobiowy z figami i kasztanami jadalnymi
Iwona KuczerRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, Sylwester
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, mięso, orzechy wszystkie, drób, nabiał krowi
Składniki:
udo z indyka BIO - 500 g
świeży tymianek BIO - kawałek
wątróbka drobiowa BIO - 5 szt.
czosnek BIO - 2 ząbki
śmietana kremówka BIO - 1/2 szklanki
olej do smażenia - 4 łyżki
sól, pieprz - 1 trochę
figi suszone BIO - 4 szt.
kasztany jadalne gotowane BIO - 5-6 szt.
posiekane orzechy włoskie BIO - 1 garść
Sposób przygotowania:
Osobno smażymy umyte i osuszone wątróbki na niewielkiej ilości oleju. Nie solimy!
Figi zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy.
Figi osączamy z wody, drobno siekamy. Siekamy też kasztany. Do masy mięsnej dodajemy figi, kasztany i orzechy, doprawiamy solą, pieprzem, świeżo tartą gałką muszkatołową, wlewamy śmietankę, dokładnie mieszamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.