Czerwony barszcz wigilijny
Kinga BajcarRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające), Konkurs z czarną fasolką, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: cytrusy
Składniki:
Marchewka - 2 szt.
Pietruszka - 1 szt.
Por kawałek
Seler kawałek
Natka pietruszki - 1/2 pęku
Buraki czerwone - 3 szt.
Sól do smaku
Pieprz mielony czarny do smaku
Majeranek mielony Bio do smaku
Sok ze świeżo wyciśniętej cytryny trochę
Oliwa z oliwek extra Virgin Bio kilka kropel
Dodatkowe informacje:
Barszczyk czerwony wyśmienicie smakuje na gorąco podany z uszkami bądź pierogami.Sposób przygotowania:
Obrane warzywa zalewamy wodą (około 4 litrów) i gotujemy na małym ogniu.
Gdy już warzywa będą miękkie wlewamy barszcz czerwony wegetariański Bio i gotujemy jeszcze przez chwilę.
Na sam koniec obieramy ząbki czosnku, siekamy je drobno i dodajemy do barszczu.
Doprawiamy do smaku przyprawami.
Ja dla poprawy smaku dodaję dodatkowo kilka kropel oliwy z oliwek, ale można ten krok pominąć :)
Smacznego ;)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.