Babka z orzechami
Kinga BajcarRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, Wigilia
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Jajka - 4 szt.
Masło klarowne Bio - 100 g
Kakao naturalne Bio - 3 łyżeczki
Orzechy włoskie łuskane Bio - 1 opakowanie
Sposób przygotowania:
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywna pianę. Pod koniec ubijamy dodajemy stopniowo po jednym żółtku oraz cukier kokosowy. Ponownie ubijamy.
Ciasto przelewamy do foremki na babkę wysmarowanej np oliwą z oliwek lub masłem klarownym i wysypanej bułką tartą.
Pieczemy w temperaturze 180 stopniach przez 40 minut.
Po upieczemy studzimy, możemy posypać cukrem pudrem bądź polacć lukrem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.