Kopytka bez jajek z sosem dyniowym
zyjezebyjescRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe,
Składniki:
kasza kukurydziana - 3 łyżki
siemię lniane - 2 łyżeczki
cynamon - 1/2 łyżeczki
ksylitol - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
1. Kaszę jaglaną gotujemy
2. Do ostudzonej kaszy jaglanej dodajemy kaszę kukurydzianą i zmielone siemię lniane
3. Składniki dokładnie mieszamy
4. Palcami formujemy kopytka i gotujemy je (ok. 5 minut) we wrzącej, osolonej wodzie
mus dyniowy
1. Dynię, obraną i umytą blendujemy
2. Dodajemy cynamon i ksylitol
3. Mus gotujemy na małym ogniu przez 5 minut od czasu jego zagotowania
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.