![Ciasto dyniowe](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-12/3606-photo-main.jpg)
Ciasto dyniowe
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe,
Zawiera: jajka
Składniki:
mąka kokosowa - 1 szklanka
ksylitol - 1/2 szklanki
soda - 1 łyżeczka
oliwa z oliwek - 6 łyżek
mleko kokosowe - biała część (opcjonalnie) - 1/2 szt.
cynamon - 2 łyżeczki
jajka - 7 szt.
ksylitol do lukru - 2 łyżki
woda przegotowana - 6 łyżek
Sposób przygotowania:
2. Miksujemy na jednolitą masę
3. Pieczemy w piekarniku z termoobiegu, w temperaturze 180 stopni C przez 10 minut, a przez pozostałe 10 minut tylko z podpiekaniem dolnym
4. Ksylitol łączymy z wodą i gotujemy, póki nie zgęstnieje. Tak przygotowanym lukrem polewamy ciasto
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.