Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
Jesteś tu:Strona głównaSzefowie kuchniIwona KuczerPolubione

Wybierz szefa kuchni:

Zobacz:
Wszystkie (288)
Zobacz:
Przepisy (269)
Zobacz:
Artykuły (19)
Przeglądasz:
Polubione (106)
Zobacz:
Komentarze (104)
zobacz polubione zobacz komentarze

Iwona Kuczer

"Odkrycie nowego dania większym jest szczęściem
dla ludzkości niż odkrycie nowej gwiazdy."
Autor: Anthelme Brillat-Savarin

Otrzymano:
Zobacz:
Wszystkie (288)
Zobacz:
Przepisy (269)
Zobacz:
Artykuły (19)
Przeglądasz:
Polubione (106)
Zobacz:
Komentarze (104)
Trzy propozycje na izotoniki

Trzy propozycje na izotoniki

17
Paluszki grissini z topinamburem i pokrzywą

Paluszki grissini z topinamburem i pokrzywą

31
Żelki ananasowe bez żelatyny kameleony

Żelki ananasowe bez żelatyny kameleony

24
Pierniki bezglutenowe

Pierniki bezglutenowe

18
Pesto z cukinii

Pesto z cukinii

26
Budyń vege raw

Budyń vege raw

19
Batoniki migdałowo-kokosowe (bez pieczenia)

Batoniki migdałowo-kokosowe (bez pieczenia)

19
CZEKOLADOWE CIASTO Z GRUSZKAMI

CZEKOLADOWE CIASTO Z GRUSZKAMI

18
Bezglutenowe ciasto bananowe

Bezglutenowe ciasto bananowe

17
Aromatyczne frytki z topinambura

Aromatyczne frytki z topinambura

12
Orzeszki sojowe - super snack

Orzeszki sojowe - super snack

14
Jabłecznik bez cukru

Jabłecznik bez cukru

24
Brownie kasztanowe

Brownie kasztanowe

45
Śledź z selerem naciowym i czerwonym pieprzem w oleju arganowym

Śledź z selerem naciowym i czerwonym pieprzem w oleju arganowym

16
Pieczone mini pierogi z kapustą i grzybami

Pieczone mini pierogi z kapustą i grzybami

13
Tajska zupa z cukinią i brokułem na mleku kokosowym

Tajska zupa z cukinią i brokułem na mleku kokosowym

35
Dżem śliwkowy z orzechami włoskimi

Dżem śliwkowy z orzechami włoskimi

23
Pizza gryczana z warzywami

Pizza gryczana z warzywami

15
Koktajl redukujący tkankę tłuszczową brzucha

Koktajl redukujący tkankę tłuszczową brzucha

13
Mozzarella z bazylią

Mozzarella z bazylią

15
Dietetyczny tort z wanilią i malinami

Dietetyczny tort z wanilią i malinami

20
Wegański owsiany chleb

Wegański owsiany chleb

10
Bazyliowe lody domowe

Bazyliowe lody domowe

14
Kwiaty bzu w cieście naleśnikowym

Kwiaty bzu w cieście naleśnikowym

37
Miodek z mniszka lekarskiego

Miodek z mniszka lekarskiego

20
Ciasto ryżowo- kokosowe z malinami

Ciasto ryżowo- kokosowe z malinami

11
Smoothie bananowo - orzechowe

Smoothie bananowo - orzechowe

14
Koktajl dawka energii

Koktajl dawka energii

14
Smoothie melonowe z mango

Smoothie melonowe z mango

16
Pudding chia z pieczonymi śliwkami

Pudding chia z pieczonymi śliwkami

32
Ryba curry

Ryba curry

14
Orkiszowe chlebki pita

Orkiszowe chlebki pita

15
Sałatka z kuskusem i ciecierzycą

Sałatka z kuskusem i ciecierzycą

21
Makowiec i sernik w jednym

Makowiec i sernik w jednym

24
Morszczuk w marynacie musztardowo - pietruszkowej

Morszczuk w marynacie musztardowo - pietruszkowej

12
Chleb szpinakowo - pomidorowy

Chleb szpinakowo - pomidorowy

14
Słatka z kuskusem

Słatka z kuskusem

21
Sałatka ogórkowa z kurczakiem

Sałatka ogórkowa z kurczakiem

9
Omlecik z czarną fasolą i serem

Omlecik z czarną fasolą i serem

14
Dietetyczne pełnoziarniste pierogi z soczewicą i .... :)

Dietetyczne pełnoziarniste pierogi z soczewicą i .... :)

11
Serniczkowe serduszko z musem mango - banan i chrupiącym wierzchem :)

Serniczkowe serduszko z musem mango - banan i chrupiącym wierzchem :)

13
Pudding chia z truskawkami :)

Pudding chia z truskawkami :)

16
Muffinki amarantusowe z ziarenkami i jagodami goji :)

Muffinki amarantusowe z ziarenkami i jagodami goji :)

7
Czerwone curry z kurczakiem i mango

Czerwone curry z kurczakiem i mango

11
Bułeczki gryczano - pszenne :)

Bułeczki gryczano - pszenne :)

11
Shake bananowo - kakaowy z lodem :)

Shake bananowo - kakaowy z lodem :)

11
Owsianka na mleku kokosowym

Owsianka na mleku kokosowym

15
Pierś z kurczaka w słonecznikowej panierce :)

Pierś z kurczaka w słonecznikowej panierce :)

8
Miodowo - waniliowa quinoa z truskawkami :)

Miodowo - waniliowa quinoa z truskawkami :)

15
Grillowa sałatka z wieprzowiny, nadziewanej papryczki, botwinki i fasolki

Grillowa sałatka z wieprzowiny, nadziewanej papryczki, botwinki i fasolki

14
Kurczak ṭikkā masālā, czyli smaki Indii (चिकन टिक्का मसाला)

Kurczak ṭikkā masālā, czyli smaki Indii (चिकन टिक्का मसाला)

13
Tom Yum Goong - ostro-kwaśna zupa z krewetkami (ต้มยำกุ้ง)

Tom Yum Goong - ostro-kwaśna zupa z krewetkami (ต้มยำกุ้ง)

10
Khai Yat Sai - tajski omlet z nadzieniem

Khai Yat Sai - tajski omlet z nadzieniem

15
Leczo w słoiku

Leczo w słoiku

28
Spaghetti z pesto z cukinii i anchois

Spaghetti z pesto z cukinii i anchois

10
Ciasto amarantusowe z malinami

Ciasto amarantusowe z malinami

7
Bakłażan po prowansalsku

Bakłażan po prowansalsku

8
Ryba z cukinią i marchewką

Ryba z cukinią i marchewką

20
Miodowniki

Miodowniki

14
Sernik bez sera

Sernik bez sera

19
Kruche ciasto z budyniem i owocami

Kruche ciasto z budyniem i owocami

14
Sernik kasztanowy z czarnymi porzeczkami

Sernik kasztanowy z czarnymi porzeczkami

11
Naleśniki po meksykańsku

Naleśniki po meksykańsku

12
Chlebek cynamonowy z jabłkami

Chlebek cynamonowy z jabłkami

28
Chleb na ziemniakach z kaszą gryczaną

Chleb na ziemniakach z kaszą gryczaną

20
Pierogi z kaszą gryczaną i ziemniakami

Pierogi z kaszą gryczaną i ziemniakami

13
Wegetariańskie kotleciki z czarnej fasoli

Wegetariańskie kotleciki z czarnej fasoli

60
Krem z selera

Krem z selera

9
Panna Cotta

Panna Cotta

21
Racuchy z mąki kasztanowej

Racuchy z mąki kasztanowej

15
Chleb bezglutenowy ze słonecznika i mąki ryżowej

Chleb bezglutenowy ze słonecznika i mąki ryżowej

25
Truskawki wytrawne z kozią roladą

Truskawki wytrawne z kozią roladą

22
Koktajl banan, pomarańcza, borówki

Koktajl banan, pomarańcza, borówki

16
Kotleciki krojone

Kotleciki krojone

15
Botwinka - dzisiaj zupa, jutro chłodnik

Botwinka - dzisiaj zupa, jutro chłodnik

14
Babka mięsna nadziewana kaszą jęczmienną Bio

Babka mięsna nadziewana kaszą jęczmienną Bio

10
Marynowane żeberka

Marynowane żeberka

21
Ryba w marynacie

Ryba w marynacie

16
Ryba w cieście czosnkowym

Ryba w cieście czosnkowym

20
Dorsz w sosie miętowym

Dorsz w sosie miętowym

12
Murzynek ze śliwkami

Murzynek ze śliwkami

14
Jeżyny w sosie jajecznym

Jeżyny w sosie jajecznym

17
Ryba w sosie maślanym z pomidorkami

Ryba w sosie maślanym z pomidorkami

20
Sałatka z kalmarami i fasolką

Sałatka z kalmarami i fasolką

21
Pieczona cykoria w sosie jeżynowym

Pieczona cykoria w sosie jeżynowym

14
Koktajl awokado, mango, czekolada

Koktajl awokado, mango, czekolada

18
Pasta z ciecierzycy i pomidorów suszonych

Pasta z ciecierzycy i pomidorów suszonych

21
Pizza ze szpinakiem

Pizza ze szpinakiem

22
Muffinki migdałowo-jagodowe

Muffinki migdałowo-jagodowe

16
Masło orzechowe z orzechów wloskich i laskowych

Masło orzechowe z orzechów wloskich i laskowych

46
Omlet ze szpinakiem

Omlet ze szpinakiem

16
Szpinakowa sałatka z granatem

Szpinakowa sałatka z granatem

15
Zupa z żółtą soczewicą

Zupa z żółtą soczewicą

15
Słoneczna kanapka

Słoneczna kanapka

34
Hummus z suszonymi pomidarami

Hummus z suszonymi pomidarami

34
Azjatycka sałatka z ogórkiem

Azjatycka sałatka z ogórkiem

13
Risotto warzywne z shiitake

Risotto warzywne z shiitake

14
Chińska sałatka curry

Chińska sałatka curry

30
Zupa z glonami WAKAME

Zupa z glonami WAKAME

14
Owoce pod migdałową kruszonką

Owoce pod migdałową kruszonką

13
Ciasto jogurtowe z owocami

Ciasto jogurtowe z owocami

15
Ciasto dyniowe z nutą pomarańczy

Ciasto dyniowe z nutą pomarańczy

11
Granola z ryżem preparowanym i chia

Granola z ryżem preparowanym i chia

12
Dżem dyniowo-pomarańczowy

Dżem dyniowo-pomarańczowy

14
Krokiety z grzybami shiitake Bio

Krokiety z grzybami shiitake Bio

12
Kurczak z avocado na rukoli

Kurczak z avocado na rukoli

14
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet