Ciasto jogurtowe z owocami
Iwona KuczerRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna razowa 2000 BIO - 3/4 szklanki
cukier trzcinowy drobny lub cukier z agawy BIO - 1/2 szklanki
soda oczyszczona - 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia BIO - 1 i 1/2 łyżeczki
jogurt naturalny lub owocowy BIO - 1 szklanka
olej - 1/2 szklanki
syrop z agawy BIO - 6 łyżek
dowolne owoce sezonowe - 1 kg
Dodatkowe informacje:
Ciasto jest bardzo szybkie do zrobienia i smaczne. Najlepsze owoce to śliwki, morele, brzoskwinie. W cieście na zdjęciu znalazły się śliwki węgierki.Sposób przygotowania:
W jednej misce wymieszać składniki suche, przesiać. W drugiej misce szybko wymieszać jajka, olej, syrop i jogurt.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.