Pizza ze szpinakiem
Iwona KuczerRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: nabiał kozi, owczy, gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
drożdże w kostce - 1/4 opakowania
oliwa BIO - 4 łyżki
sól - 1 łyżeczka
cukier BIO - 1/2 łyżeczki
letnia woda - 1 i 1/2 szklanki
masło BIO - 2 łyżki
szpinak świeży BIO - 100 g
sos pomidorowy passata BIO - 1/2 szklanki
żółty ser, np. gouda BIO - starty - 4 łyżki
ser feta BIO - pokruszony - 50 g
pomidory suszone w oliwie BIO - posiekane - 4 szt.
sól - 1 szczypta
pieprz - 1 szczypta
Sposób przygotowania:
Kiedy drożdże zaczną pracować wlać je do mąki, wsypać sól, wlać oliwę i resztę wody. Zagnieść luźne ciasto. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć na nim posiekany czosnek. Wyłożyć na niego szpinak, doprawić solą i pieprzem, smażyć mieszając ok 2 minut. Zdjąć z patelni, ostudzić, posiekać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.