• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... czarna sól pachnie jajem? Charakterystyczny zapach zawdzięcza zawartości siarczku żelaza. Dlatego w kuchni roślinnej możemy użyć jej, by nadać daniu jajeczny aromat.
  • Czy wiesz, że... sposób chowu kur wyczytasz z … jajka. Pierwszy symbol na numerze wybitym na jaju oznacza sposób chowu kur, od których pochodzi, 0 - chów ekologiczny, 1 – wolny wybieg, 2 - chów ściółkowy, 3 – chów klatkowy. Im niższa cyfra tym kurki mają lepsze życie!
  • Czy wiesz, że... Austriacy, Niemcy, Francuzi, Szwajcarzy zjadają 2,4 kg miodu / osobę rocznie. Amerykanie 3,2 kg miodu / osobę rocznie. A w Polsce tylko rocznie przypada 0,21 kg na jedną osobę.
  • Czy wiesz, że... czystek, to skarbnica polifenoli, w 100 gramach produktu jest 7,39 gram polifenoli, to bardzo dużo. Mamy zatem do czynienia z prawdziwą bombą polifenolową. A jak wiemy polifenole, to są związki naturalnie występujące w roślinach, stanowią największą grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które wykazują dobroczynne działanie na organizm ludzki. Pijmy na zdrowie.
  • Czy wiesz, że... okara, to są pozostałości stałe po zrobieniu mleka sojowego. Okara zwiera mało tłuszczu, dużo błonnika i tyle samo białka co brązowy ryż. Możesz ją użyć do wykonania sernika, pizzy lub innych potraw zwłaszcza wegańskich.
  • Czy wiesz, że... Za czasów naszych babć olej lniany był stosowany na porządku dziennym. Dlatego ludzie w tamtych czasach byli zdrowi, silni i odporni.
  • Czy wiesz, że... kokos ma oczy? Każdy widział charakterystyczne oczka na orzechu kokosowym, co ciekawe jedno z nich to miejsce, gdzie skorupa jest cieńsza, żeby młody kokos swobodnie mógł kiełkować.
  • Czy wiesz, że... wrzucając korek od wina do gotującego się kalafiora, ograniczysz brzydki zapach, który wydziela się podczas tej czynności?
  • Czy wiesz, że... dlaczego żółtko czasem jest sine? Jeśli gotujemy zbyt długo jajka, powstaje charakterystyczny szaro-zielony nalot, jest to wynikiem reakcji we wnętrzu jajka dwóch pierwiastków: siarki i żelaza. Reakcja zazwyczaj zachodzi, gdy gotujemy jajka dłużej, niż 10 min. Nalot ten nie jest szkodliwy, choć wielu osobom odbiera apetyt, a podobno nawet obniża wartość odżywczą jaj.
  • Czy wiesz, że... orzechy pekan zawierają najwięcej cynku wśród orzechów, poprawiają męską płodność, wpływają na produkcję testosteronu. Witamina K zawarta w orzechach pomaga kobietom ograniczyć zbyt duże krwawienie menstruacyjne. To jedne z najdroższych orzechów świata, na szczęście wystarczy mała garstka.
  • Czy wiesz, że... możesz uniknąć ziarenek gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego w bigosie, zalewie, zupie czy gulaszu? Wystarczy do gotowanej potrawy wrzucić powieszoną na łańcuszku bądź dratwie metalową kulę- zaparzacz do herbaty liściastej, wypełnioną ziarenkami przypraw. Oczywiście unikamy takich na rączce z tworzywa sztucznego.
  • Czy wiesz, że... jeśli chcesz pohamować swój apetyt przystrój swój stół niebieskim obrusem i innymi dodatkami w tym kolorze. Najlepiej jedz z niebieskiego talerzyka. Kolory stymulują poszczególne części autonomicznego układu nerwowego, który wpływa na metabolizm i wydzielanie hormonów. I tak niebieski chłodzi jak woda oraz ułatwia przemianę materii. Dobrze się w takim razie sprawdzi porcelana angielska, rosyjska lub nasze rodzime ludowe wzory.
  • Czy wiesz, że... kokos nie jest orzechem? To co kupujemy w sklepie jest pestką owoca, pozbawioną owocni, czyli cienkiej skórki i grubej warstwy włókien.
  • Czy wiesz, że... glutaminian sodu ma smak? Tak, nosi on nazwę „UMAMI”, czasem opisywany jest również jako „rosołowy” lub „mięsny” i jest jednym z pięciu smaków odczuwalnych przez człowieka.
  • Czy wiesz, że... Wyrzucenie pestki awokado, to zwykłe marnotrawstwo. Ususz ją, zetrzyj na tarce i posyp posiłek a dodasz wiele wartościowych składników do swojej potrawy. Nie jest trująca.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki zawiera duże ilości - prowitaminy A (beta-karoten) odpowiedzialnej m.in. za prawidłowe widzenie; - witaminy C (4 razy więcej niż w kapuście kiszonej), dodawajmy ją do nieco przestudzonych potraw lub spożywajmy bez podgrzewania ponieważ poddana obróbce termicznej szybko się utlenia i traci swoje właściwości; - magnezu będącego składnikiem chlorofilu (barwnik nadający kolor zielony)podobnego w swej strukturze do hemoglobiny, podnosi efektywność serca. Natka pietruszki jest polecana przy problemach z pęcherzem, wykazuje działanie moczopędne i antyseptyczne. Przynosi ulgę w bólach miesiączkowych. Maskuje nieświeży oddech np. po spożyciu czosnku. Pobudza wydzielenie śliny i soku żołądkowego co z kolei ułatwia trawienie.
  • Czy wiesz, że... konjac, to składnik dietetycznych dań znanych w Japonii od wieków. Jadalny korzeń wykorzystywany jest do wytwarzania mąki i makaronu. Makaron konjac jest źródłem błonnika roślinnego zwanego glukomannan. Zawarte w nim włókna pokarmowe hamują wchłanianie tłuszczów i cukrów oraz absorbują wodę. Daje uczucie sytości na kilka godzin. Zawiera on o 95% mniej kalorii od zwykłego makaronu (w 100g makaronu konjac jest tylko 9 kcal). Jest on wymarzonym produktem dla osób dbających o linię i chcących pozbyć się nadmiaru kilogramów. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i innych składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
  • Czy wiesz, że... Aby przekrojone awokado nie zbrązowiało, wystarczy zostawić w nim pestkę i schować do lodówki.
  • Czy wiesz, że... Największa cytryna na świecie ważyła aż 5,26 kg? Rekordzistka wyrosła w Izraelu w 2003 roku i została wpisana do Księgi Rekordów Guinnessa.
  • Czy wiesz, że... banany nie rosną na drzewach i są jagodami? Bananowce są ogromnymi bylinami, zamiast pnia mają prostą, liściastą łodygę, która wydaje kwiaty i owoce.
  • Czy wiesz, że... świeży imbir wspomaga trawienie, zmniejsza łakninie, przyspiesza proces odchudzania. Według medycyny indyjskiej - ajurwedzie imbir "wznieca trawienny ogień", przyspiesza metabolizm. Enzymy zawarte w nim zwiększają ilość śliny i enzymów trawiennych.
  • Czy wiesz, że... produkty będące wynikiem fermentacji to nie tylko kiszona kapusta ale również: tempeh - sfermentowane ziarna soi, produkt charakterystyczny dla kuchni indonezyjskiej, zamiennik mięsa i nabiału w kuchni wegetariańskiej; chleb - najwyższej jakości pieczywo rośnie dzięki zakwasowi; jogurt, kefir, - mleko poddane zakwaszeniu; miso - charakterystyczna dla kuchni japońskiej gęsta pasta ze sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu, soli oraz drożdży piwo, wino, cydr - w wyniku fermentacji powstaje alkohol; kimchi - kuchnia koreańska - produkt na bazie kiszonki z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka z dodatkiem papryczki chilli kombucza – napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany warzywa i owoce - soki i kiszone warzywa oraz owoce
  • Czy wiesz, że... największa cukinia ważyła 65 kg i została wyhodowana w Anglii!
  • Czy wiesz, że... Cykoria to warzywo zimowe, uprawiane z dala od światła. Uważane kiedyś za roślinę magiczną, ze względu na swoją bladość i kruchość. Używana przez osoby parające się czarną magią wzbudzała w ludziach obawy. Do dnia dzisiejszego funkcjonuje stwierdzenie "mieć cykora" co oznacza bać się. Warto ją włączyć do diety, dobra zarówno jako przekąska jak i składnik sałatek lub surówek. Pobudza apetyt i wątrobę do wydzielania większej ilości żółci. Poprawia trawienie, funkcjonowanie nerek. Skarbnica potasu, magnezu, fosforu, żelaza, witaminy B1, B2 i kwasu foliowego.
  • Czy wiesz, że... miasto Chicago w USA wzięło nazwę od czosnku? Nazwa miasta pochodzi od słowa Chicagaoua, które w języku Indian oznacza czosnek.
  • Czy wiesz, że... ekologiczne warzywa mogą być ogromne? Kalafior o wadze 14 kg, brokuł 15 kg, marchew 9,5 kg i kapusta 35 kg zostały wyhodowane przez jednego człowieka. Te i 3 inne rekordy w świecie warzyw - gigantów należą do Johna Evansa z Alaski. Sekret Johna to zdrowa, czysta gleba i organiczny kompost. Niby mało, a tak wiele. Trzymamy za niego kciuki!
  • Czy wiesz, że... orkisz, to też pszenica ale ma nad nią przewagę: orkisz nie został poddany licznym zmianom jak to mamy miejsce w przypadku pszenicy, która dając znacznie większe plony wyparła orkisz z rynku. Orkisz ma więcej w stosunku do pszenicy: pełnowartościowego białka; lepiej przyswajalnego glutenu; więcej witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jak A, E i D; Orkisz jest również podstawą kuchni Świętej Hildegardy z Bingen, która uważała to zboże, kasztany jadalne oraz koper włoski za jedyne w pełni przyswajalne przez człowieka produkty spożywcze.
  • Czy wiesz, że... sól różowa himalajska jest solą morską, chociaż jest wydobywana na wysokości 4000 m.n.p. morza? Spowodowane jest to ruchami tektonicznymi, które wypiętrzają Himalaje od setek milionów lat. Kiedyś w tym miejscu znajdowało się prehistoryczne morze, w tym czasie też powstały złoża, które w późniejszym czasie „powędrowały” do góry!
  • Czy wiesz, że... kiszenie (proces fermentacji) to rozkład cukrów zawartych w warzywach lub produktach mlecznych na kwas mlekowy. Odbywa się on przy użyciu bakterii kwasu mlekowego. Przy poprawnie przeprowadzonej fermentacji obniża się pH kiszonki i nie rozwijają się procesy gnilne. Kiszeniu możemy poddawać prawie wszystkie warzywa ale warzywa z wysoką zawartością cukrów łatwiej poddają się procesowi fermentacji. Najczęściej używane to kapusta, ogórek, marchew, burak, seler, pietruszka. Warzywa kiszone oraz soki z warzyw kiszonych charakteryzują się niską kalorycznością i sole mineralne są łatwiej przyswajalne. Bakterie mlekowe biorą udział w trawieniu spożywanych przez człowieka pokarmów, wytwarzają witaminy i kwasy organiczne, które są wchłaniane z przewodu pokarmowego do organizmu. Bakterie te biorą udział w rozkładzie substancji toksycznych i rakotwórczych, hamują wzrost patogenów, wzmacniają układ immunologiczny. Kiszonki najlepiej stosować jako przekąski między posiłkami, przechowywać w lodówce.
  • Czy wiesz, że... banany mogą świecić w ciemności? Z powodu degradacji chlorofilu prowadzącej do nagromadzenia się fluorescencyjnej substancji na skórze owocu, banany świecą pod wpływem promieni UV.
Jesteś tu:Strona głównaSzefowie kuchniIwona KuczerKomentarze

Wybierz szefa kuchni:

Zobacz:
Wszystkie (273)
Zobacz:
Przepisy (257)
Zobacz:
Artykuły (16)
Zobacz:
Polubione (106)
Przeglądasz:
Komentarze (104)
zobacz polubione zobacz komentarze

Iwona Kuczer

Odkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości niż odkrycie nowej gwiazdy.
Autor: Anthelme Brillat-Savarin

Otrzymano:
Potrawka z drobiowych żołądków
Cytat: Robię podobne ale dodaję jeszcze pieczarki i masełko
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Muszę spróbować następnym razem tego dodatku.
18.11.2019, godz. 22:26
Domowa przyprawa warzywna
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Można spróbować małą porcję wysuszyć np na grzejniku - kładziemy papier do pieczenia, na nim warzywa i suszymy. W piekarniku faktycznie mogą się nie dosuszyć.
Polecam mimo wszystko zakup suszarki, często z niej korzystam. Można wysuszyć pomidory, grzyby, jabłka, gruszki, itp. Na pewno będzie to przydatny zakup.
17.11.2019, godz. 22:18
Naleśniki z grzybowym nadzieniem
Cytat: Ależ smakowite danie, porywam kawałek;)
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Smacznego :-)
28.10.2019, godz. 22:33
Kurczak z pędami bambusa
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Tak, można pominąć, chociaż dodają chrupkości. Może zamiast pędów bambusa dodaj podgotowaną na chrupko fasolkę szparagową albo przesmażoną z mięsem marchewkę w słupkach? Pyszne też będzie bez warzyw :-)
11.10.2019, godz. 09:20
Bezglutenowy chleb gryczany + przepis na zakwas
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Przepis na zakwas gryczany niebawem się pojawi :-)
07.03.2019, godz. 13:30
Bezglutenowe pierniczki
Cytat: Na pewno aromatyczne
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
W całym domu pachniało świętami :-)
30.10.2018, godz. 23:53
Wytrawne babeczki
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Są bardzo smaczne, idealne na późne śniadanie lub do zabrania do pracy albo szkoły.
15.04.2018, godz. 19:15
Makaron ryżowy z krewetkami
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Dziękuję :-)
15.04.2018, godz. 19:12
News: Gruzja – niepowtarzalne smaki Kaukazu
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Polecam, cudowny i klimatyczny kraj.
15.04.2018, godz. 18:38
Makaron z groszku z jogurtowym sosem
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Dziękuję. Odpowiedni na wiosnę, lekki i wiosenny :-)
15.04.2018, godz. 18:31
Paluszki grissini z topinamburem i pokrzywą
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Uwielbiam takie paluszki, ale jeszcze nigdy nie robiłam z takich mieszanek mąk. Koniecznie do wypróbowania :-)
27.02.2018, godz. 22:06
Chrupkie pieczywo z nasionami konopii
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Dziękuję :-) Moje dzieciaki lubią też bez niczego :-) Ważne, żeby cienko rozwałkować, wtedy jest chrupiące i pyszne.
01.02.2018, godz. 17:22
Ciasto daktylowe
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Pyszne, na Święta idealne, mimo że wygląda skromnie. Przepis ma chyba ze 20 lat, albo i więcej :-)
21.12.2017, godz. 22:15
Waniliowa owsianka
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Pyszna :-) dzięki dodatkowi quinoa smakuje lżej i ciekawiej niż zwykłe owsianki. Banany można zastąpić np gruszką.
15.11.2017, godz. 16:28
Uszka bezglutenowe
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Na pewno wyjdą, trzeba tylko uważać, żeby ciasto było cały czas wilgotne. Mąki użyte w przepisie niestety błyskawicznie wysychają i ciasto zaczyna się kruszyć.
31.10.2017, godz. 20:47
Pieczone pierogi z kaszą gryczaną i grzybami
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Róbcie, róbcie, póki świeże grzyby w lesie :-) Fajne są, bo bardzo sycące, dlatego dobrze jakiś sosik do nich podać.
01.10.2017, godz. 16:57
Pesto z cukinii
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Uwielbiam cukinię w takim wydaniu.
01.09.2017, godz. 20:56
Konfitura agrestowo-porzeczkowa z tymiankiem
Cytat: Dodatek tymianku bardzo mnie zaskoczył :)
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Daje taki fajny, nieoczywisty smaczek, odwagi :-)
25.07.2017, godz. 22:16
Surówka z selera
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Jedna z moich ulubionych. Ja bym jeszcze dodała posiekane i uprażone orzechy włoskie.
22.07.2017, godz. 20:27
Surówka z kalafiora
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Warto :-) Długo się zastanawiałam nad surowym kalafiorem, a jest naprawdę pyszny.
19.07.2017, godz. 22:09
Gofry z płaskurki
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Ciekawa :-) Lekko gorzkawa, część można zastąpić zwykłą mąką pszenną, ale zmieni to trochę smak.
13.04.2017, godz. 17:44
Brownie kasztanowe
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Przykro mi :-( Wydaje mi się, że to przez zastąpienie jajek siemieniem lnianym. Masło chyba raczej nie powinno mieć wpływu. Jajka można też zastąpić bananami i chyba eksperymentalnie takie zrobię - banany zamiast jajek. Siemię mogło być za mało lepiące, a w tym cieście jedynymi łącznikami składników są masło i jajka. Jak zrobię to napiszę co wyszło :-)
26.07.2016, godz. 22:11
Chrupiące krążki kalmarów
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Ciężko powiedzieć, jak smakuje. Na pewno świetnie :-), chrupiące, jeśli nie przesmażone, to dość miękkie i ciekawe w konsystencji. Warto spróbować.
21.06.2016, godz. 18:35
Orzeszki sojowe - super snack
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Chyba kiedyś jadłam coś takiego... dobre było :-)
23.05.2016, godz. 21:02
Koktajl bogaty w selen, gdy jesteś zmęczony aby poprawić koncentrację
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Coraz ciekawsze koktajle mieszacie ;-) Pysznie wygląda.
23.05.2016, godz. 20:58
Jabłecznik bez cukru
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Wyglądem nie różni się zupełnie od klasycznej szarlotki :-) a jak smak?
13.04.2016, godz. 14:16
Brownie kasztanowe
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
To ciasto jest mocno lepiące i dość słodkie, mąka ma w nim bardzo fajny posmak. Nie czułam większej różnicy. Sporo smaku mąki maskuje kakao, moje dzieciaki wcinały jak każde inne czekoladowe :-)
13.04.2016, godz. 14:13
Zapiekane naleśniki
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
:-) Niby takie nic, ale pyszne :-) i świetne na wykorzystanie mięsa z rosołu, a z tym zawsze jest problem.
Nadzienie oczywiście można urozmaicić, dodać paprykę, chilli, ew. oliwki posiekane, jeśli ktoś lubi. Ważne, żeby zapiec na chrupiąco.
16.01.2016, godz. 23:21
Tiramisu gruszkowe
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Jest pyszne ;-) Można użyć też miękkich jabłek, tak samo przygotowanych, ale moim zdaniem gruszki są fajniejsze do tego deseru.
27.11.2015, godz. 22:57
Dżem pomarańczowy
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Jest taki słodko-gorzki, w zależności ile skórki z pomarańczy dodamy. Uwielbiam go na kanapce: pieczywo wieloziarniste, biały chudy twaróg i na to ten dźem. Z kawą z mlekiem - pycha :-)
Dobry też jest do ciast - można zrobić tartę kruchą, posmarować tym dżemem i na to krem, upiec ciasto czekoladowe, posmarować (przełożyć) dżemem i polać polewą czekoladową.
18.10.2015, godz. 16:02
Cukiniowy chlebek z bazylią
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Pachnie przez monitor :-) Można zrobić w automacie do wypieku chleba?
06.10.2015, godz. 10:53
Dżem śliwkowy z orzechami włoskimi
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Można zapasteryzować? Byłyby na zimę :-)
29.09.2015, godz. 21:30
Sałatka z białej rzodkwi - świetna do grillowanych potraw
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Smakuje troszkę jak rzodkiewki, ale jest delikatniejsza. Można ją już kupić bez problemu, polecam :-) Także do tej sałatki: http://gotujwstylueko.pl/przepisy/salatka-z-bialej-rzodkwi.
27.08.2015, godz. 23:02
Koktajl redukujący tkankę tłuszczową brzucha
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Czy jagody mogą być mrożone?
23.08.2015, godz. 17:59
Mozzarella z bazylią
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Fajny pomysł, koniecznie do wypróbowania.
23.08.2015, godz. 16:59
Grillowana (wędzona) papryka - przyprawa
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Do tego sami sobie możemy wybrać, jak mocno ma być przydymiona ;-) Niezastąpiona do potraw węgierskich i gulaszy. Zupka gulaszowa z tą papryką jest pyszna.

Ciekawie smakują w potrawach te grubsze kawałki papryki (na najniższym zdjęciu z prawej).
18.08.2015, godz. 08:47
Dietetyczny tort z wanilią i malinami
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Wygląda pysznie.
17.08.2015, godz. 21:03
Ziemniaczane kulki
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Faktycznie, trzeba uważać przy smażeniu. Smażyć trzeba w miarę szybko i nie pozwolić, żeby kulki nasiąkały olejem. Musi on być cały czas w odpowiedniej temperaturze. Potem oczywiście osączamy na ręczniku papierowym :-) Albo właśnie dać mało oleju i często przekręcać :-)
Fajnie też mogą smakować upieczone w piekarniku, ale smaży się szybciej.
10.08.2015, godz. 21:19
Bazyliowe lody domowe
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Uwielbiam bazylię. Banany trochę mniej ;-), ale z bazylią wszystko jest pyszne.
13.07.2015, godz. 22:53
Budyń z malinami
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Przypomniała mi się kaszka manna z mlekiem i sokiem malinowym - dawali w przedszkolu :-)
23.06.2015, godz. 08:00
Miodek z mniszka lekarskiego
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Robię podobnie. Świetny zimą na kaszel, trzeba tylko pamiętać, żeby nie myć zebranych kwiatków, tylko poczekać, aż robaczki same wyjdą. I lepiej używać przy zrywaniu jednorazowych rękawiczek ;-)
22.06.2015, godz. 22:18
Kwiaty bzu w cieście naleśnikowym
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Nigdy nie miałam odwagi spróbować :-) Jak smakują?
22.06.2015, godz. 22:16
Orkiszowe chlebki pita
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Milion razy lepsze niż sklepowe :-) Pięknie urosły. Można zrobić z inną mąką?
17.06.2015, godz. 20:22
Ciasto ryżowo- kokosowe z malinami
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
super wygląda
27.05.2015, godz. 20:04
Smoothie bananowo - orzechowe
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
pycha, moje dzieciaki oszaleją :-)
19.05.2015, godz. 22:23
Koktajl dawka energii
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
czy można użyć jakiegokolwiek napoju roślinnego? może z migdałowym będzie dobre...
19.05.2015, godz. 22:21
Pieczone młode ziemniaki z patelni
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
młode ziemniaczki i groszek - lato na talerzu ;-). polecam
19.05.2015, godz. 22:19
Sałatka z kiszonej kapusty
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Dzięki :-). Warto spróbować jej jako dodatku do sajgonek, fajnie się komponuje.
01.05.2015, godz. 18:26
Pieczone omleciki z wanilią i borówkami
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Jakiej innej mąki można użyć? Wyglądają apetycznie :-)
21.04.2015, godz. 23:16
Dżem marchewkowy
Cytat: Dziękuję za odpowiedź, ja zawsze staram się dodawać minimalną ilość słodkości i nie trzymam się tradycyjnych proporcji (kg truskawek na kg cukru - koszmar jakiś)
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Tak było w starych przepisach, kiedy nie było różnych -fiksów do przetworów. Cukier konserwuje i takie konfiturki truskawkowe mogły stać w spiżarni całe lata :-) Zgadzam się jednak, że tam gdzie się da warto cukier ograniczać.
16.03.2015, godz. 12:56
Chleb z kwasem z ogórków kiszonych
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Czy w smaku bardzo czuć kwas? Jakiego typu mąki użyłaś?
16.03.2015, godz. 12:54
Pizza z gruszką
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
I pyszne. Naprawdę warto spróbować, połączenie sera pleśniowego z gruszką to już klasyka.
15.03.2015, godz. 12:27
Naleśniki z ziemniakami serem i soczewicą
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Ruskie w naleśniku? ;-) super pomysł.
14.03.2015, godz. 19:14
SpongeBob Kanciastoporty - by niejadek zjadł obiadek
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Super pomysł :-)
13.03.2015, godz. 20:07
Sałatka z kuskusem i ciecierzycą
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Samo zdrowie, super:-)
21.02.2015, godz. 19:41
Tarta z malinami i jeżynami
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Czy można użyć mrożonych owoców?
21.01.2015, godz. 18:06
Rurki z pomarańczową nutką
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Super wyglądają. Nie mam jednak takich foremek, można je czymś zastąpić?
21.01.2015, godz. 18:04
Bajaderki śliwkowe
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
A jakby je tak w gorzką czekoladę dać?
23.12.2014, godz. 00:29
Morszczuk w marynacie musztardowo - pietruszkowej
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Czy po natarciu przyprawami od razu smażymy, czy powinna taka rybka poleżeć?
23.12.2014, godz. 00:16
Chleb szpinakowo - pomidorowy
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Ciekawie wygląda. Mocno czuć szpinak i pomidory? Mąka pewnie najlepsza chlebowa?
18.12.2014, godz. 22:41
Konfitura jagodowa z wanilią i agarem
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Smakuje jagodowo ;-) To taka trochę frużelina, trochę konfitura, idealna do placków i naleśników.
11.11.2014, godz. 14:14
Leczo w słoiku
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Fajny przepis. Praktycznie gotowe danie kiedy nie mamy czasu, gotujemy makaron, ryż lub kaszę i rodzinka zadowolona :-)
28.08.2014, godz. 19:55
Wątróbka z rukolą i sosem malinowym
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Jak długo można przechowywać taki sos i do czego jeszcze użyć?
22.08.2014, godz. 21:07
Spaghetti z pesto z cukinii i anchois
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Z blenderowaną cukinią nie próbowałam, tylko z tartą na drobnej tarce. Muszę spróbować, bo brzmi bardzo smakowicie.
22.08.2014, godz. 21:04
Dżem morelowo-pomarańczowy
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Trzeba będzie zapoczątkować akcję "Lato w słoiku" - dopóki są owoce ;-) Jaka to przyjemność zimą, w ciepłym domku, zrobić na kolację dla rodziny naleśniki i wyciągnąć taki dżemik, mmmmmmmmmmmmm....... Faktycznie nie jest gęsty, ale za to zdrowy, bez konserwantów i sztucznych zagęszczaczy.
22.08.2014, godz. 20:56
Tarta z malinami
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Od razu widać, że tarta wyjątkowo smaczna ;-)
20.08.2014, godz. 17:35
Wątróbka z rukolą i sosem malinowym
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Przepiękne :-) lecę do sklepu po składniki :-)
20.08.2014, godz. 17:32
Bakłażan po prowansalsku
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Z chrupiącymi grzaneczkami,pycha....
19.08.2014, godz. 12:54
Ciasto amarantusowe z malinami
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Bardzo zdrowe i smaczne.
18.08.2014, godz. 23:26
Kokosowy kurczak w zielonym curry
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Bo jest pyszne ;-) Trzeba tylko uważać z pastą curry, bo jest dosyć ostra i można przesadzić z ostrością.
18.08.2014, godz. 22:51
Sernik bez sera
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
pychota. Można dodać jakieś owoce jagodowe?
18.08.2014, godz. 22:30
Masło orzechowe z orzechów wloskich i laskowych
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Ja robiłam blenderem, takim ręcznym, trochę inne masło, dało radę. Trzeba tylko uważać, żeby silniczka nie spalić i co jakiś czas zamieszać masę, żeby równo się mieliła. Muszę też to zrobić.
18.08.2014, godz. 21:28
Ryba z cukinią i marchewką
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Wygląda pysznie. Jakiej innej ryby można użyć?
18.08.2014, godz. 21:25
Panna Cotta
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Jaka szkoda, że nie można tak sobie sięgnąć i zjeść, eh..... wygląda cudnie,
13.07.2014, godz. 20:43
Chleb bezglutenowy ze słonecznika i mąki ryżowej
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Pyszny. Można dodać też błonnik z babki płesznik, będzie jeszcze zdrowiej.
27.06.2014, godz. 19:36
Truskawki wytrawne z kozią roladą
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Pyszne. Ja bym jeszcze dodała do smaku kropelkę octu balsamicznego i świeżo mielony czarny pieprz. Podkreślą smak truskawek.
15.06.2014, godz. 18:22
Sałatka z pieczonej papryki
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Pieczona papryka jest niesamowita - słodka i ma bardzo ciekawy posmak. Można upiec w piekarniku lub na grillu. Ważne, żeby przy zdejmowaniu skórki i oczyszczaniu papryki z nasionek nie płukać jej w wodzie.
05.06.2014, godz. 15:55
Potrawka z tofu
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Seler naciowy daje ciekawy posmak, warto spróbować. Lekkie danie na lato.
05.06.2014, godz. 15:52
Koktajl natka pietruszki i ananas
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Orzeźwiający i pyszny. Dodam tylko, że natka pietruszki to kopalnia witamin. Warto ją dodawać gdzie się tylko da, przez cały rok.
05.06.2014, godz. 15:51
Tarta truskawkowa
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Lato na talerzu :-) Przynajmniej raz w sezonie trzeba zrobić takie ciasto :-)
05.06.2014, godz. 15:50
Migdałowe naleśniki
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Tak, można dodać zmielone migdały. Mąka migdałowa to właśnie bardzo drobno zmielone migdały.
06.05.2014, godz. 20:08
Schab pieczony ze śliwką
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Szybkie pieczyste na nadchodzące Święta :-). Można spróbować z figami, chociaż myślę, że figi lepsze do indyka. Jakby tak zrobić to samo tylko właśnie z indykiem i figami suszonymi? I dla mnie najważniejsze: sto razy zdrowsze niż to, co możemy kupić w sklepie.
09.04.2014, godz. 21:12
Kotlet rybno-jaglany
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Elinka, robiłaś z jakąś inną rybą? Ciekawa jestem wyniku :-)
06.04.2014, godz. 21:18
Pasta z ciecierzycy i pomidorów suszonych
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Robiłam podobną. Polecam, bo takie pasty są i smaczne i bardzo zdrowe.
06.04.2014, godz. 21:06
Koktajl awokado, mango, czekolada
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Oryginalna kombinacja, ale potwierdzam, że awokado w takich koktajlach jest super :-). Takiego jeszcze nie robiłam, ale świetnie wygląda, muszę spróbować.
06.04.2014, godz. 21:04
Delikatne pulpeciki z indyka
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Dziękuję :-) jaka szyba reakcja ;-)
Można je też zrobić z mięsa wieprzowego, ale wtedy nie będą tak delikatne i zdrowe.
06.04.2014, godz. 21:00
Kotlet rybno-jaglany
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Nigdy nie próbowałam, lepsza moim zdaniem jest tłustsza ryba. Myślę, że można spróbować, jeśli tuńczyk będzie w oliwie lub oleju, żeby nie był za suchy. Poproszę o opisanie wyniku eksperymentu :-)
27.03.2014, godz. 21:49
Pizza ze szpinakiem
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Jest pyszna. Ta którą upiekłam jest na dosyć grubym cieście. Można upiec na cienkim, będzie smakowała inaczej, moim zdaniem jednak lepsza jest na grubym.
16.03.2014, godz. 20:42
Czekolada z jagodami goji
Cytat: Smakują świetnie :-) Czekolada łagodzi ich smak, a dodatek migdałów dodaje chrupkości. Szczerze polecam. Można w ten sposób wykorzystywać też inne bakalie: orzechy laskowe (uprzednio podpieczone w piekarniku i pozbawione skórek), rodzynki, ciekawa można być kandyzowana skórka z pomarańczy.
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
"ciekawa może być"
02.03.2014, godz. 17:42
Czekolada z jagodami goji
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Smakują świetnie :-) Czekolada łagodzi ich smak, a dodatek migdałów dodaje chrupkości. Szczerze polecam. Można w ten sposób wykorzystywać też inne bakalie: orzechy laskowe (uprzednio podpieczone w piekarniku i pozbawione skórek), rodzynki, ciekawa można być kandyzowana skórka z pomarańczy.
02.03.2014, godz. 17:37
Muffinki migdałowo-jagodowe
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Dziękuję :-) do tego jak wszystkie muffinki są szybkie i proste do zrobienia, można je też zmodywfikować, dać np. inne owoce itp.
25.02.2014, godz. 23:49
Azjatycka sałatka z ogórkiem
Cytat: apetycznie wygląda, bardzo profesjonalne krojenie :)
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
:-) dzieło mojego męża, uwielbia kuchnię azjatycką. Czasami najprostsze składniki inaczej niż zwykle przyprawione i pokrojone są nowe smakowo.
29.01.2014, godz. 21:07
Słoneczna kanapka
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
bo ją najlepiej nożem i widelcem potraktować :-)
29.01.2014, godz. 20:45
Omlet ze szpinakiem
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
pycha, moje smaki :-). często robię podobny omlet, ale do tej pory bez szpinaku, muszę tej wersji spróbować.
27.01.2014, godz. 20:58
Szpinakowa sałatka z granatem
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Granat jest świetny w takich sałatkach. Niby słodki, ale ma jeszcze taki dodatkowy smaczek. Trzeba jednak pamiętać, żeby wybierać dojrzałe granaty, są wtedy pyszne.
27.01.2014, godz. 20:20
Zupa z żółtą soczewicą
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Śliczne zdjęcie i bardzo smakowicie wygląda. Już wiem, co zrobię jutro na obiad :-)
21.01.2014, godz. 22:21
Słoneczna kanapka
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
jedyne mocno kaloryczne składniki to majonez, olej i jajko smażone na oleju. Dwa pierwsze można pominąć, chociaż dobrej jakości olej dostarczy nam witamin, a jajko i CHUDĄ szynkę podsmażyć na patelni teflonowej.
18.01.2014, godz. 23:49
Gryczane placki z grzybami
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
trzeba je też mocno zlepiać przed smażeniem, wtedy nie powinny się rozpadać. i oczywiście uważać przy przewracaniu.
17.01.2014, godz. 19:48
Słoneczna kanapka
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
większe dziecko też da radę, musisz poczekać aż podrośnie i można wykorzystywać ;-)
17.01.2014, godz. 19:46
Słoneczna kanapka
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
męża trzeba nauczyć ;-) do tego jeszcze kawka lub ulubiona herbatka i niedzielne śniadanko gotowe :-)
17.01.2014, godz. 18:47
Słoneczna kanapka
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
ja miałam ją dziś na lekki obiadek :-) jest pyszna, zwłaszcza kiedy się przekroi i żółteczko się tak pięknie rozpłynie, mniam....
poza tym prosta do zrobienia i wszystkie składniki na ogół w lodówce są.
17.01.2014, godz. 18:46
Makaron z łososiem
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Tam jest sosik :-) może na zdjęciu nie widać, ale ta zagotowana śmietanka z serem zmienia się w pyszny, lepiący sos. Jeśli zgęstnieje za mocno można dolać jeszcze troszkę śmietanki, musi być lepiący, żeby ładnie makaron oblepił, ale nie gęsty.
09.01.2014, godz. 13:04
Piernik bezglutenowy z powidłami
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Moim zdaniem można próbować również z innymi mąkami, pamiętając jednak o tym, że ta której jest więcej musi być lżejsza, np. kukurydziana z mąką migdałową (migdałowa jest dosyć ciężka, ale tu jako dodatek i w ciastach czekoladowych idealna). Mąka z ciecierzycy może...
06.01.2014, godz. 22:17
Chińska sałatka curry
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Sezam też OK, trzeba tylko pamiętać o lekkim uprażeniu na patelni. Świetnie się też sprawdzają w tej sałatce pokrojone w słupki pędy bambusa z puszki, można dodać opcjonalnie.
06.01.2014, godz. 22:12
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).