• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
Jesteś tu:Strona głównaSzefowie kuchniIwona KuczerKomentarze

Wybierz szefa kuchni:

Zobacz:
Wszystkie (288)
Zobacz:
Przepisy (269)
Zobacz:
Artykuły (19)
Zobacz:
Polubione (106)
Przeglądasz:
Komentarze (104)
zobacz polubione zobacz komentarze

Iwona Kuczer

"Odkrycie nowego dania większym jest szczęściem
dla ludzkości niż odkrycie nowej gwiazdy."
Autor: Anthelme Brillat-Savarin

Otrzymano:
Potrawka z drobiowych żołądków
Cytat: Robię podobne ale dodaję jeszcze pieczarki i masełko
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Muszę spróbować następnym razem tego dodatku.
18.11.2019, godz. 22:26
Domowa przyprawa warzywna
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Można spróbować małą porcję wysuszyć np na grzejniku - kładziemy papier do pieczenia, na nim warzywa i suszymy. W piekarniku faktycznie mogą się nie dosuszyć.
Polecam mimo wszystko zakup suszarki, często z niej korzystam. Można wysuszyć pomidory, grzyby, jabłka, gruszki, itp. Na pewno będzie to przydatny zakup.
17.11.2019, godz. 22:18
Naleśniki z grzybowym nadzieniem
Cytat: Ależ smakowite danie, porywam kawałek;)
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Smacznego :-)
28.10.2019, godz. 22:33
Kurczak z pędami bambusa
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Tak, można pominąć, chociaż dodają chrupkości. Może zamiast pędów bambusa dodaj podgotowaną na chrupko fasolkę szparagową albo przesmażoną z mięsem marchewkę w słupkach? Pyszne też będzie bez warzyw :-)
11.10.2019, godz. 09:20
Bezglutenowy chleb gryczany + przepis na zakwas
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Przepis na zakwas gryczany niebawem się pojawi :-)
07.03.2019, godz. 13:30
Bezglutenowe pierniczki
Cytat: Na pewno aromatyczne
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
W całym domu pachniało świętami :-)
30.10.2018, godz. 23:53
Wytrawne babeczki
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Są bardzo smaczne, idealne na późne śniadanie lub do zabrania do pracy albo szkoły.
15.04.2018, godz. 19:15
Makaron ryżowy z krewetkami
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Dziękuję :-)
15.04.2018, godz. 19:12
News: Gruzja – niepowtarzalne smaki Kaukazu
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Polecam, cudowny i klimatyczny kraj.
15.04.2018, godz. 18:38
Makaron z groszku z jogurtowym sosem
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Dziękuję. Odpowiedni na wiosnę, lekki i wiosenny :-)
15.04.2018, godz. 18:31
Paluszki grissini z topinamburem i pokrzywą
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Uwielbiam takie paluszki, ale jeszcze nigdy nie robiłam z takich mieszanek mąk. Koniecznie do wypróbowania :-)
27.02.2018, godz. 22:06
Chrupkie pieczywo z nasionami konopii
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Dziękuję :-) Moje dzieciaki lubią też bez niczego :-) Ważne, żeby cienko rozwałkować, wtedy jest chrupiące i pyszne.
01.02.2018, godz. 17:22
Ciasto daktylowe
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Pyszne, na Święta idealne, mimo że wygląda skromnie. Przepis ma chyba ze 20 lat, albo i więcej :-)
21.12.2017, godz. 22:15
Waniliowa owsianka
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Pyszna :-) dzięki dodatkowi quinoa smakuje lżej i ciekawiej niż zwykłe owsianki. Banany można zastąpić np gruszką.
15.11.2017, godz. 16:28
Uszka bezglutenowe
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Na pewno wyjdą, trzeba tylko uważać, żeby ciasto było cały czas wilgotne. Mąki użyte w przepisie niestety błyskawicznie wysychają i ciasto zaczyna się kruszyć.
31.10.2017, godz. 20:47
Pieczone pierogi z kaszą gryczaną i grzybami
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Róbcie, róbcie, póki świeże grzyby w lesie :-) Fajne są, bo bardzo sycące, dlatego dobrze jakiś sosik do nich podać.
01.10.2017, godz. 16:57
Pesto z cukinii
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Uwielbiam cukinię w takim wydaniu.
01.09.2017, godz. 20:56
Konfitura agrestowo-porzeczkowa z tymiankiem
Cytat: Dodatek tymianku bardzo mnie zaskoczył :)
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Daje taki fajny, nieoczywisty smaczek, odwagi :-)
25.07.2017, godz. 22:16
Surówka z selera
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Jedna z moich ulubionych. Ja bym jeszcze dodała posiekane i uprażone orzechy włoskie.
22.07.2017, godz. 20:27
Surówka z kalafiora
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Warto :-) Długo się zastanawiałam nad surowym kalafiorem, a jest naprawdę pyszny.
19.07.2017, godz. 22:09
Gofry z płaskurki
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Ciekawa :-) Lekko gorzkawa, część można zastąpić zwykłą mąką pszenną, ale zmieni to trochę smak.
13.04.2017, godz. 17:44
Brownie kasztanowe
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Przykro mi :-( Wydaje mi się, że to przez zastąpienie jajek siemieniem lnianym. Masło chyba raczej nie powinno mieć wpływu. Jajka można też zastąpić bananami i chyba eksperymentalnie takie zrobię - banany zamiast jajek. Siemię mogło być za mało lepiące, a w tym cieście jedynymi łącznikami składników są masło i jajka. Jak zrobię to napiszę co wyszło :-)
26.07.2016, godz. 22:11
Chrupiące krążki kalmarów
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Ciężko powiedzieć, jak smakuje. Na pewno świetnie :-), chrupiące, jeśli nie przesmażone, to dość miękkie i ciekawe w konsystencji. Warto spróbować.
21.06.2016, godz. 18:35
Orzeszki sojowe - super snack
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Chyba kiedyś jadłam coś takiego... dobre było :-)
23.05.2016, godz. 21:02
Koktajl bogaty w selen, gdy jesteś zmęczony aby poprawić koncentrację
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Coraz ciekawsze koktajle mieszacie ;-) Pysznie wygląda.
23.05.2016, godz. 20:58
Jabłecznik bez cukru
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Wyglądem nie różni się zupełnie od klasycznej szarlotki :-) a jak smak?
13.04.2016, godz. 14:16
Brownie kasztanowe
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
To ciasto jest mocno lepiące i dość słodkie, mąka ma w nim bardzo fajny posmak. Nie czułam większej różnicy. Sporo smaku mąki maskuje kakao, moje dzieciaki wcinały jak każde inne czekoladowe :-)
13.04.2016, godz. 14:13
Zapiekane naleśniki
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
:-) Niby takie nic, ale pyszne :-) i świetne na wykorzystanie mięsa z rosołu, a z tym zawsze jest problem.
Nadzienie oczywiście można urozmaicić, dodać paprykę, chilli, ew. oliwki posiekane, jeśli ktoś lubi. Ważne, żeby zapiec na chrupiąco.
16.01.2016, godz. 23:21
Tiramisu gruszkowe
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Jest pyszne ;-) Można użyć też miękkich jabłek, tak samo przygotowanych, ale moim zdaniem gruszki są fajniejsze do tego deseru.
27.11.2015, godz. 22:57
Dżem pomarańczowy
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Jest taki słodko-gorzki, w zależności ile skórki z pomarańczy dodamy. Uwielbiam go na kanapce: pieczywo wieloziarniste, biały chudy twaróg i na to ten dźem. Z kawą z mlekiem - pycha :-)
Dobry też jest do ciast - można zrobić tartę kruchą, posmarować tym dżemem i na to krem, upiec ciasto czekoladowe, posmarować (przełożyć) dżemem i polać polewą czekoladową.
18.10.2015, godz. 16:02
Cukiniowy chlebek z bazylią
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Pachnie przez monitor :-) Można zrobić w automacie do wypieku chleba?
06.10.2015, godz. 10:53
Dżem śliwkowy z orzechami włoskimi
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Można zapasteryzować? Byłyby na zimę :-)
29.09.2015, godz. 21:30
Sałatka z białej rzodkwi - świetna do grillowanych potraw
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Smakuje troszkę jak rzodkiewki, ale jest delikatniejsza. Można ją już kupić bez problemu, polecam :-) Także do tej sałatki: http://gotujwstylueko.pl/przepisy/salatka-z-bialej-rzodkwi.
27.08.2015, godz. 23:02
Koktajl redukujący tkankę tłuszczową brzucha
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Czy jagody mogą być mrożone?
23.08.2015, godz. 17:59
Mozzarella z bazylią
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Fajny pomysł, koniecznie do wypróbowania.
23.08.2015, godz. 16:59
Grillowana (wędzona) papryka - przyprawa
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Do tego sami sobie możemy wybrać, jak mocno ma być przydymiona ;-) Niezastąpiona do potraw węgierskich i gulaszy. Zupka gulaszowa z tą papryką jest pyszna.

Ciekawie smakują w potrawach te grubsze kawałki papryki (na najniższym zdjęciu z prawej).
18.08.2015, godz. 08:47
Dietetyczny tort z wanilią i malinami
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Wygląda pysznie.
17.08.2015, godz. 21:03
Ziemniaczane kulki
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Faktycznie, trzeba uważać przy smażeniu. Smażyć trzeba w miarę szybko i nie pozwolić, żeby kulki nasiąkały olejem. Musi on być cały czas w odpowiedniej temperaturze. Potem oczywiście osączamy na ręczniku papierowym :-) Albo właśnie dać mało oleju i często przekręcać :-)
Fajnie też mogą smakować upieczone w piekarniku, ale smaży się szybciej.
10.08.2015, godz. 21:19
Bazyliowe lody domowe
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Uwielbiam bazylię. Banany trochę mniej ;-), ale z bazylią wszystko jest pyszne.
13.07.2015, godz. 22:53
Budyń z malinami
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Przypomniała mi się kaszka manna z mlekiem i sokiem malinowym - dawali w przedszkolu :-)
23.06.2015, godz. 08:00
Miodek z mniszka lekarskiego
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Robię podobnie. Świetny zimą na kaszel, trzeba tylko pamiętać, żeby nie myć zebranych kwiatków, tylko poczekać, aż robaczki same wyjdą. I lepiej używać przy zrywaniu jednorazowych rękawiczek ;-)
22.06.2015, godz. 22:18
Kwiaty bzu w cieście naleśnikowym
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Nigdy nie miałam odwagi spróbować :-) Jak smakują?
22.06.2015, godz. 22:16
Orkiszowe chlebki pita
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Milion razy lepsze niż sklepowe :-) Pięknie urosły. Można zrobić z inną mąką?
17.06.2015, godz. 20:22
Ciasto ryżowo- kokosowe z malinami
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
super wygląda
27.05.2015, godz. 20:04
Smoothie bananowo - orzechowe
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
pycha, moje dzieciaki oszaleją :-)
19.05.2015, godz. 22:23
Koktajl dawka energii
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
czy można użyć jakiegokolwiek napoju roślinnego? może z migdałowym będzie dobre...
19.05.2015, godz. 22:21
Pieczone młode ziemniaki z patelni
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
młode ziemniaczki i groszek - lato na talerzu ;-). polecam
19.05.2015, godz. 22:19
Sałatka z kiszonej kapusty
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Dzięki :-). Warto spróbować jej jako dodatku do sajgonek, fajnie się komponuje.
01.05.2015, godz. 18:26
Pieczone omleciki z wanilią i borówkami
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Jakiej innej mąki można użyć? Wyglądają apetycznie :-)
21.04.2015, godz. 23:16
Dżem marchewkowy
Cytat: Dziękuję za odpowiedź, ja zawsze staram się dodawać minimalną ilość słodkości i nie trzymam się tradycyjnych proporcji (kg truskawek na kg cukru - koszmar jakiś)
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Tak było w starych przepisach, kiedy nie było różnych -fiksów do przetworów. Cukier konserwuje i takie konfiturki truskawkowe mogły stać w spiżarni całe lata :-) Zgadzam się jednak, że tam gdzie się da warto cukier ograniczać.
16.03.2015, godz. 12:56
Chleb z kwasem z ogórków kiszonych
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Czy w smaku bardzo czuć kwas? Jakiego typu mąki użyłaś?
16.03.2015, godz. 12:54
Pizza z gruszką
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
I pyszne. Naprawdę warto spróbować, połączenie sera pleśniowego z gruszką to już klasyka.
15.03.2015, godz. 12:27
Naleśniki z ziemniakami serem i soczewicą
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Ruskie w naleśniku? ;-) super pomysł.
14.03.2015, godz. 19:14
SpongeBob Kanciastoporty - by niejadek zjadł obiadek
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Super pomysł :-)
13.03.2015, godz. 20:07
Sałatka z kuskusem i ciecierzycą
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Samo zdrowie, super:-)
21.02.2015, godz. 19:41
Tarta z malinami i jeżynami
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Czy można użyć mrożonych owoców?
21.01.2015, godz. 18:06
Rurki z pomarańczową nutką
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Super wyglądają. Nie mam jednak takich foremek, można je czymś zastąpić?
21.01.2015, godz. 18:04
Bajaderki śliwkowe
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
A jakby je tak w gorzką czekoladę dać?
23.12.2014, godz. 00:29
Morszczuk w marynacie musztardowo - pietruszkowej
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Czy po natarciu przyprawami od razu smażymy, czy powinna taka rybka poleżeć?
23.12.2014, godz. 00:16
Chleb szpinakowo - pomidorowy
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Ciekawie wygląda. Mocno czuć szpinak i pomidory? Mąka pewnie najlepsza chlebowa?
18.12.2014, godz. 22:41
Konfitura jagodowa z wanilią i agarem
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Smakuje jagodowo ;-) To taka trochę frużelina, trochę konfitura, idealna do placków i naleśników.
11.11.2014, godz. 14:14
Leczo w słoiku
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Fajny przepis. Praktycznie gotowe danie kiedy nie mamy czasu, gotujemy makaron, ryż lub kaszę i rodzinka zadowolona :-)
28.08.2014, godz. 19:55
Wątróbka z rukolą i sosem malinowym
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Jak długo można przechowywać taki sos i do czego jeszcze użyć?
22.08.2014, godz. 21:07
Spaghetti z pesto z cukinii i anchois
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Z blenderowaną cukinią nie próbowałam, tylko z tartą na drobnej tarce. Muszę spróbować, bo brzmi bardzo smakowicie.
22.08.2014, godz. 21:04
Dżem morelowo-pomarańczowy
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Trzeba będzie zapoczątkować akcję "Lato w słoiku" - dopóki są owoce ;-) Jaka to przyjemność zimą, w ciepłym domku, zrobić na kolację dla rodziny naleśniki i wyciągnąć taki dżemik, mmmmmmmmmmmmm....... Faktycznie nie jest gęsty, ale za to zdrowy, bez konserwantów i sztucznych zagęszczaczy.
22.08.2014, godz. 20:56
Tarta z malinami
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Od razu widać, że tarta wyjątkowo smaczna ;-)
20.08.2014, godz. 17:35
Wątróbka z rukolą i sosem malinowym
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Przepiękne :-) lecę do sklepu po składniki :-)
20.08.2014, godz. 17:32
Bakłażan po prowansalsku
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Z chrupiącymi grzaneczkami,pycha....
19.08.2014, godz. 12:54
Ciasto amarantusowe z malinami
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Bardzo zdrowe i smaczne.
18.08.2014, godz. 23:26
Kokosowy kurczak w zielonym curry
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Bo jest pyszne ;-) Trzeba tylko uważać z pastą curry, bo jest dosyć ostra i można przesadzić z ostrością.
18.08.2014, godz. 22:51
Sernik bez sera
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
pychota. Można dodać jakieś owoce jagodowe?
18.08.2014, godz. 22:30
Masło orzechowe z orzechów wloskich i laskowych
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Ja robiłam blenderem, takim ręcznym, trochę inne masło, dało radę. Trzeba tylko uważać, żeby silniczka nie spalić i co jakiś czas zamieszać masę, żeby równo się mieliła. Muszę też to zrobić.
18.08.2014, godz. 21:28
Ryba z cukinią i marchewką
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Wygląda pysznie. Jakiej innej ryby można użyć?
18.08.2014, godz. 21:25
Panna Cotta
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Jaka szkoda, że nie można tak sobie sięgnąć i zjeść, eh..... wygląda cudnie,
13.07.2014, godz. 20:43
Chleb bezglutenowy ze słonecznika i mąki ryżowej
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Pyszny. Można dodać też błonnik z babki płesznik, będzie jeszcze zdrowiej.
27.06.2014, godz. 19:36
Truskawki wytrawne z kozią roladą
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Pyszne. Ja bym jeszcze dodała do smaku kropelkę octu balsamicznego i świeżo mielony czarny pieprz. Podkreślą smak truskawek.
15.06.2014, godz. 18:22
Sałatka z pieczonej papryki
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Pieczona papryka jest niesamowita - słodka i ma bardzo ciekawy posmak. Można upiec w piekarniku lub na grillu. Ważne, żeby przy zdejmowaniu skórki i oczyszczaniu papryki z nasionek nie płukać jej w wodzie.
05.06.2014, godz. 15:55
Potrawka z tofu
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Seler naciowy daje ciekawy posmak, warto spróbować. Lekkie danie na lato.
05.06.2014, godz. 15:52
Koktajl natka pietruszki i ananas
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Orzeźwiający i pyszny. Dodam tylko, że natka pietruszki to kopalnia witamin. Warto ją dodawać gdzie się tylko da, przez cały rok.
05.06.2014, godz. 15:51
Tarta truskawkowa
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Lato na talerzu :-) Przynajmniej raz w sezonie trzeba zrobić takie ciasto :-)
05.06.2014, godz. 15:50
Migdałowe naleśniki
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Tak, można dodać zmielone migdały. Mąka migdałowa to właśnie bardzo drobno zmielone migdały.
06.05.2014, godz. 20:08
Schab pieczony ze śliwką
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Szybkie pieczyste na nadchodzące Święta :-). Można spróbować z figami, chociaż myślę, że figi lepsze do indyka. Jakby tak zrobić to samo tylko właśnie z indykiem i figami suszonymi? I dla mnie najważniejsze: sto razy zdrowsze niż to, co możemy kupić w sklepie.
09.04.2014, godz. 21:12
Kotlet rybno-jaglany
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Elinka, robiłaś z jakąś inną rybą? Ciekawa jestem wyniku :-)
06.04.2014, godz. 21:18
Pasta z ciecierzycy i pomidorów suszonych
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Robiłam podobną. Polecam, bo takie pasty są i smaczne i bardzo zdrowe.
06.04.2014, godz. 21:06
Koktajl awokado, mango, czekolada
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Oryginalna kombinacja, ale potwierdzam, że awokado w takich koktajlach jest super :-). Takiego jeszcze nie robiłam, ale świetnie wygląda, muszę spróbować.
06.04.2014, godz. 21:04
Delikatne pulpeciki z indyka
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Dziękuję :-) jaka szyba reakcja ;-)
Można je też zrobić z mięsa wieprzowego, ale wtedy nie będą tak delikatne i zdrowe.
06.04.2014, godz. 21:00
Kotlet rybno-jaglany
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Nigdy nie próbowałam, lepsza moim zdaniem jest tłustsza ryba. Myślę, że można spróbować, jeśli tuńczyk będzie w oliwie lub oleju, żeby nie był za suchy. Poproszę o opisanie wyniku eksperymentu :-)
27.03.2014, godz. 21:49
Pizza ze szpinakiem
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Jest pyszna. Ta którą upiekłam jest na dosyć grubym cieście. Można upiec na cienkim, będzie smakowała inaczej, moim zdaniem jednak lepsza jest na grubym.
16.03.2014, godz. 20:42
Czekolada z jagodami goji
Cytat: Smakują świetnie :-) Czekolada łagodzi ich smak, a dodatek migdałów dodaje chrupkości. Szczerze polecam. Można w ten sposób wykorzystywać też inne bakalie: orzechy laskowe (uprzednio podpieczone w piekarniku i pozbawione skórek), rodzynki, ciekawa można być kandyzowana skórka z pomarańczy.
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
"ciekawa może być"
02.03.2014, godz. 17:42
Czekolada z jagodami goji
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Smakują świetnie :-) Czekolada łagodzi ich smak, a dodatek migdałów dodaje chrupkości. Szczerze polecam. Można w ten sposób wykorzystywać też inne bakalie: orzechy laskowe (uprzednio podpieczone w piekarniku i pozbawione skórek), rodzynki, ciekawa można być kandyzowana skórka z pomarańczy.
02.03.2014, godz. 17:37
Muffinki migdałowo-jagodowe
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Dziękuję :-) do tego jak wszystkie muffinki są szybkie i proste do zrobienia, można je też zmodywfikować, dać np. inne owoce itp.
25.02.2014, godz. 23:49
Azjatycka sałatka z ogórkiem
Cytat: apetycznie wygląda, bardzo profesjonalne krojenie :)
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
:-) dzieło mojego męża, uwielbia kuchnię azjatycką. Czasami najprostsze składniki inaczej niż zwykle przyprawione i pokrojone są nowe smakowo.
29.01.2014, godz. 21:07
Słoneczna kanapka
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
bo ją najlepiej nożem i widelcem potraktować :-)
29.01.2014, godz. 20:45
Omlet ze szpinakiem
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
pycha, moje smaki :-). często robię podobny omlet, ale do tej pory bez szpinaku, muszę tej wersji spróbować.
27.01.2014, godz. 20:58
Szpinakowa sałatka z granatem
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Granat jest świetny w takich sałatkach. Niby słodki, ale ma jeszcze taki dodatkowy smaczek. Trzeba jednak pamiętać, żeby wybierać dojrzałe granaty, są wtedy pyszne.
27.01.2014, godz. 20:20
Zupa z żółtą soczewicą
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Śliczne zdjęcie i bardzo smakowicie wygląda. Już wiem, co zrobię jutro na obiad :-)
21.01.2014, godz. 22:21
Słoneczna kanapka
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
jedyne mocno kaloryczne składniki to majonez, olej i jajko smażone na oleju. Dwa pierwsze można pominąć, chociaż dobrej jakości olej dostarczy nam witamin, a jajko i CHUDĄ szynkę podsmażyć na patelni teflonowej.
18.01.2014, godz. 23:49
Gryczane placki z grzybami
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
trzeba je też mocno zlepiać przed smażeniem, wtedy nie powinny się rozpadać. i oczywiście uważać przy przewracaniu.
17.01.2014, godz. 19:48
Słoneczna kanapka
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
większe dziecko też da radę, musisz poczekać aż podrośnie i można wykorzystywać ;-)
17.01.2014, godz. 19:46
Słoneczna kanapka
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
męża trzeba nauczyć ;-) do tego jeszcze kawka lub ulubiona herbatka i niedzielne śniadanko gotowe :-)
17.01.2014, godz. 18:47
Słoneczna kanapka
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
ja miałam ją dziś na lekki obiadek :-) jest pyszna, zwłaszcza kiedy się przekroi i żółteczko się tak pięknie rozpłynie, mniam....
poza tym prosta do zrobienia i wszystkie składniki na ogół w lodówce są.
17.01.2014, godz. 18:46
Makaron z łososiem
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Tam jest sosik :-) może na zdjęciu nie widać, ale ta zagotowana śmietanka z serem zmienia się w pyszny, lepiący sos. Jeśli zgęstnieje za mocno można dolać jeszcze troszkę śmietanki, musi być lepiący, żeby ładnie makaron oblepił, ale nie gęsty.
09.01.2014, godz. 13:04
Piernik bezglutenowy z powidłami
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Moim zdaniem można próbować również z innymi mąkami, pamiętając jednak o tym, że ta której jest więcej musi być lżejsza, np. kukurydziana z mąką migdałową (migdałowa jest dosyć ciężka, ale tu jako dodatek i w ciastach czekoladowych idealna). Mąka z ciecierzycy może...
06.01.2014, godz. 22:17
Chińska sałatka curry
Iwona Kuczer
Iwona Kuczer powiedział/a:
Sezam też OK, trzeba tylko pamiętać o lekkim uprażeniu na patelni. Świetnie się też sprawdzają w tej sałatce pokrojone w słupki pędy bambusa z puszki, można dodać opcjonalnie.
06.01.2014, godz. 22:12
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).