Naleśniki po meksykańsku
smakujmyRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): meksykańska
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, strączkowe, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
mleko - 1 szklanka
woda - 1 szklanka
jajka - 2 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
mięso mielone - 50 dag
czerwona fasola konserwowa - 1/2 opakowania
papryka czerwona - 1/2 szt.
cebula - 1 szt.
sos chilli lub tabasco - 1-2 łyżeczka
zioła prowansalskie do smaku
Dodatkowe informacje:
Zamiast kupować osobno kukurydzy i fasoli można po prostu kupić mieszankę meksykańską właśnie z kukurydzy i fasolki.Sposób przygotowania:
Cebulę posiekać, podsmażyć, dodać mięso mielone. Smażyć ok 15 min. Dodać kukurydzę, fasolę i pokrojoną w kostkę paprykę. Wymieszać i doprawić sosem chilli, ziołami, solą i pieprzem.
Naleśniki smażyć, nałożyć ciepły farsz i złożyć w rożek. Podawać posypane zieleniną.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.