![Muffinki migdałowo-jagodowe](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-02/1161-photo-main.jpg)
Muffinki migdałowo-jagodowe
![](/cache/a32x32/files/users/41-avatar-1735621525.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka migdałowa BIO - 1/4 szklanki
proszek do pieczenia BIO - 1 łyżeczka
soda oczyszczona BIO - 1 łyżeczka
cukier trzcinowy brązowy BIO - 3/4 szklanki
jajka średniej wielkości BIO - 3 szt.
jogurt naturalny BIO - 1/3 szklanki
olej BIO - 1/3 szklanki
jagody lub borówki amerykańskie (poza sezonem mrożone) - 3/4 szklanki
Sposób przygotowania:
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nakładać ciasto do 3/4 wysokości, sporo urosną.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.