Muffinki migdałowo-jagodowe
Iwona KuczerRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka migdałowa BIO - 1/4 szklanki
proszek do pieczenia BIO - 1 łyżeczka
soda oczyszczona BIO - 1 łyżeczka
cukier trzcinowy brązowy BIO - 3/4 szklanki
jajka średniej wielkości BIO - 3 szt.
jogurt naturalny BIO - 1/3 szklanki
olej BIO - 1/3 szklanki
jagody lub borówki amerykańskie (poza sezonem mrożone) - 3/4 szklanki
Sposób przygotowania:
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nakładać ciasto do 3/4 wysokości, sporo urosną.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.