Chińska sałatka curry
Iwona KuczerRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): chińska
Specjalne: Sylwester
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, soja, grzyby, drób
Składniki:
makaron sojowy - 1 opakowanie
marchewka BIO - 1 szt.
mała cebula BIO - 1 szt.
grzyby mung - 2 garści
suszone glony wakame BIO - 2 garści
pieprz - 1 szczypta
sól - 1 szczypta
olej do smażenia - 2 łyżki
sos sojowy ciemny - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Pierś kurczaka pokroić w wąskie paski, wymieszać z sosem sojowym. Marchewkę pokroić w słupki, cebulę w cienkie piórka.
Odsączyć grzyby i glony, pokroić w cienkie paski.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.