Owoce pod migdałową kruszonką
Iwona KuczerRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, orzechy wszystkie, pszenica, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
mielone migdały BIO - 4 łyżki
mąka pszenna 550 BIO - 2 łyżki
mąka orkiszowa razowa BIO - 2 łyżki
brązowy cukier trzcinowy BIO - 3 łyżki
masło do posmarowania foremek - 2 łyżki
mielone migdały do posypania foremek - 2 łyżki
Dodatkowe informacje:
Można przygotować więcej kruszonki i zamrozić. Po wyjęciu z zamrażarki wystarczy pokruszyć odpowiednią ilość kruszonki na pokrojone owoce.Sposób przygotowania:
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.