Dorsz w sosie miętowym
paulina2157Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
czosnek - 2 ząbki
zioła prowansalskie do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana - 4 łyżki
oliwa z oliwek Bio - 3 łyżki
natka pietruszki siekana - 1 łyżka
ser żółty tarty - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Do miseczki wkładamy listki mięty, pokrojoną pietruszkę, obrane ząbki czosnku, 2 łyżki śmietany. Dolewamy oliwę z oliwek, dodajemy imbir. Całość miksujemy blenderem aby składniki się połączyły ze sobą. Na koniec doprawiamy do smaku sola i można dodać jeszcze imbir. Ścieramy żółty ser ok. 1 łyżki dodajemy do sosu i mieszamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.