Sernik kasztanowy z czarnymi porzeczkami
Kinga BajcarRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
Ser biały półtłusty Bio - 750 g
Jajka Bio - 6 szt.
Cukier waniliowy Bio - 1 opakowanie
Cukier z Agawy Bio - 1 szklanka
Porzeczki czarne - 1/2 kg
Sposób przygotowania:
Ser biały przekładamy do miski, dodajemy żółtka z jajek, mąkę kasztanową Bio, cukier z Agawy Bio, cukier waniliowy Bio, mleko. Wszystko dokładnie mieszamy - możemy tez zmiksować na jednolitą masę.
Porzeczki myjemy i obieramy, aby pozostały nam same owoce. Wysypujemy równomiernie na surowe ciasto.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.