Kruche ciasto z budyniem i owocami
Kinga BajcarRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Oliwa z oliwek Extra Virgin Bio - 1/2 szklanki
Cukier z Agawy Bio - 1 szklanka
Margaryna bądź masło - 250 g
Jajka Bio - 5 szt.
Cukier waniliowy Bio - 1 opakowanie
Owoce np maliny, agrest - 1/2 kg
Sposób przygotowania:
Następnie dzielimy na dwie porcje z proporcjach 40 do 60 i zawijamy w folię spożywczą. Wkładamy na około 2 godziny do zamrażalnika.
Foremkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto następnie ścieramy na tarce na blaszkę.
Białka ubijamy na sztywną masę, następnie dodajemy budynie w proszku Bio (oba na raz), pozostały cukier z Agawy Bio, cukier waniliowy Bio oraz oliwę z oliwek extra Virgin Bio.
Miksujemy na wolnych obrotach aż całość się ładnie połączy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.