Czerwone curry z kurczakiem i mango
DagooshyaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): tajska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, mięso, cytrusy, drób, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
mango - 1 szt.
pierś z kurczaka - 1 szt.
czerwona papryka - 1/2 szt.
mleko kokosowe - 250 ml
śmietana 18% - 3 łyżki
cebula - 1/2 szt.
świeżo starty imbir - 2 łyżeczki
sos rybny - 1 łyżka
mielona kolendra - 1/2 łyżeczki
ostra papryka - 1/2 łyżeczki
cukier trzcinowy - 1 łyżeczka
sok z limonki - 1/2 szt.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.