Krokiety z grzybami shiitake Bio
Kinga BajcarRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): chińska, międzynarodowa
Specjalne: Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, grzyby, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
kapusta kiszona kg
ser żółty - 250 g
jajka - 3 szt.
cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
mleko - 1 szklanka
olej roślinny trochę
oregano Bio trochę
sól szczypta
bułka tarta - 1 opakowanie
zioła prowansalskie trochę
pieprz szczypta
Sposób przygotowania:
Smażymy naleśniki a oleju.
Cebulę i czosnek szatkujemy i podsmażamy na patelni, a koniec dodajemy kiszoną kapustę i grzyby shitake Bio.
Gdy farsz będzie poszatkowany/ zmielony - dodajemy 1 jajko i starty ser żółty i ponownie mieszamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.