Tom Yum Goong - ostro-kwaśna zupa z krewetkami (ต้มยำกุ้ง)
DagooshyaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): tajska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: orzechy wszystkie, drożdże, grzyby, cytrusy, orzeszki ziemne, ryba i owoce morza
Składniki:
mleko kokosowe - 400 ml
bulion drobiowy lub woda - 200 ml
świeży sok pomidorowy lub z puszki - 200 ml
dymka (biała część) - 1 szt.
sos rybny - 2 łyżki
krewetki Tiger, oczyszczone - 8 szt.
pieczarki - 2 szt.
olej arachidowy - 1 łyżka
cytryna - 1/2 szt.
cukier trzcinowy - 1/2 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
Pyszna, rozgrzewająca tajska zupa z krewetkami i pieczarkami na mleku kokosowym z sokiem pomidorowym w 15 minut!Uwagi: Krewetki nie mogą gotować się dłużej niż 4 minuty, ponieważ zrobią się gumowe.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.