Batoniki migdałowo-kokosowe (bez pieczenia)
Agnieszka Nitsu AktywneZywienieRodzaj posiłku: desery, lunchbox
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, kakao
Składniki:
mąka migdałowa - 100 g
tłuste mleczko kokosowe(puszka) - 400 ml
woda - 8 łyżeczek
wiórki kokosowe do posypania - 1 garść
Sposób przygotowania:
-dodajemy mąkę migdałową i ponownie mieszamy
-całość odstawiamy do lodówki na około 15minut
-z masy formujemy batoniki i wstawiamy do zamrażalnika na 10minut
polewa czekoladowa:
-czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej
-dodajemy wodę i szybko mieszamy
następnie:
-batoniki smarujemy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami
-batoniki wkładamy do lodówki na około 30minut
Smacznego i na zdrowie!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.