BEZGLUTENOWE PLACUSZKI KOKOSOWE
Agnieszka Nitsu AktywneZywienieRodzaj posiłku: desery, przystawki i przekąski
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: jajka
Składniki:
wiórki kokosowe - 80 g
budyń waniliowy - 5 g
woda - 2 łyżki
erytrol/ksylitol - 2 łyżki
olej kokosowy do smażenia - 10 g
Sposób przygotowania:
-białka z dodatkiem soli ubijamy na sztywną pianę pod koniec dodajemy słodzidło i nadal miksujemy
-dodajemy żółtka i jeszcze chwile miksujemy na małych obrotach
-dodajemy po trochu wiórki, budyń oraz wodę i delikatnie mieszamy
-patelnie z dodatkiem tłuszczu rozgrzewamy
-placuszki smażymy na małym ogniu z oby dwóch stron
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.