Brownie z kaszy z figami i migdałami
Agnieszka Nitsu AktywneZywienieRodzaj posiłku: ciasta
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester
Użyte składniki: bezglutenowe,
Zawiera: jajka, orzechy wszystkie, kakao
Składniki:
płatki migdałów - 2 łyżki
figi suszone - 10 szt.
Jajka od szczęśliwej kurki - 3 szt.
ksylitol - 7 łyżek
mleko kokosowe - 1/2 szklanki
Sposób przygotowania:
Figi zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15 min. Następnie odlewamy wodę i drobno kroimy
Kaszę, jajka, część fig, kakao, słodzik, olej oraz mleko blendujemy na gęsty krem. Na koniec dodajemy resztę pokrojonych fig i mieszamy
Podłóżną blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy masę. Całość posypujemy migdałami
Rozgrzewamy piekarnik do 180C i pieczemy około 45minut
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.