Czekoladowe ciasteczka z bakaliami
Agnieszka Nitsu AktywneZywienieRodzaj posiłku: desery, lunchbox
Specjalne: Konkurs na Szefa Kuchni, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: orzechy wszystkie, kakao
Składniki:
mąka kokosowa - 15 g
olej kokosowy - 30 ml
mleko kokosowe - 100 ml
orzechy - 1 garść
borówka amerykańska - 1 garść
Sposób przygotowania:
-gotujemy na małym ogniu,aż czekolada się rozpuści
-zdejmujemy z ognia i szybko mieszamy
-odstawiamy, aż przestygnie i dodajemy resztę składników (oprócz borówki)- zostawiamy sobie troszkę suszonych owoców i orzechów do posypki
-za pomocą łyżki nakładamy masę na papier do pieczenia/folię
-krążki posypujemy suszonymi owocami, orzechami i borówką
-wkładamy do zamrażalnika na około 10 minut
-krążki przechowujemy w lodówce
Smacznego i na zdrowie!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.