![Batony musli bez pieczenia](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-03/7251-photo-main.jpg)
Batony musli bez pieczenia
![](/cache/a32x32/files/users/649-avatar-1616957453.jpg)
Rodzaj posiłku: desery, lunchbox
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe,
Zawiera: gluten, owies
Składniki:
rozpuszczony olej kokosowy - 20 g
płatki kokosowe - 15 g
płatki owsiane - 5 łyżek
cynamon - 1/3 łyżeczki
zmielona wanilia - 1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
-odlewamy wodę i dokładnie blendujemy
-dodajemy resztę składników ugniatamy aż powstanie taka zwarta kula
-papier do pieczenia kładziemy na blat, na nim naszą kulę , a na to kolejną warstwę papieru
-za pomocą wałka rozwałkowujemy ciasto
-kroimy na dowolne kształty
-wkładamy do zamrażalnika na 20 minut lub do lodówki na kilka dobrych godzin
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.