Batony musli bez pieczenia
Agnieszka Nitsu AktywneZywienieRodzaj posiłku: desery, lunchbox
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe,
Zawiera: gluten, owies
Składniki:
rozpuszczony olej kokosowy - 20 g
płatki kokosowe - 15 g
płatki owsiane - 5 łyżek
cynamon - 1/3 łyżeczki
zmielona wanilia - 1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
-odlewamy wodę i dokładnie blendujemy
-dodajemy resztę składników ugniatamy aż powstanie taka zwarta kula
-papier do pieczenia kładziemy na blat, na nim naszą kulę , a na to kolejną warstwę papieru
-za pomocą wałka rozwałkowujemy ciasto
-kroimy na dowolne kształty
-wkładamy do zamrażalnika na 20 minut lub do lodówki na kilka dobrych godzin
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.