CIASTO BURACZANO-MARCHEWKOWE
Agnieszka Nitsu AktywneZywienieRodzaj posiłku: ciasta
Specjalne: Konkurs na Szefa Kuchni, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, kakao, owies
Składniki:
potartej marchwi na małych oczkach - 100 g
mąka kokosowa - 2 łyżki
mąka owsiana - 120 g
proszek do pieczenia BIO - 1 łyżeczka
soda oczyszczona - łyżeczka
potartej gorzkiej czekolady - 30 g
jaja - 4 szt.
cynamon - 1 łyżeczka
rodzynki - 1 garść
ocet jabłkowy/sok z cytryny - 1 łyżka
rozpuszczony olej kokosowy - 50 ml
Sposób przygotowania:
-piekarnik rozgrzewamy do 170C
-jajka z dodatkiem cukru miksujemy na gładki puch
-do masy dodajemy mąkę owsianą, rodzynki, proszek, sodę, cynamon i delikatnie mieszamy szpatułką
-dodajemy potarte warzywa, mąkę kokosową, czekoladę, tłuszcz oraz ocet i ponownie mieszamy
-blaszkę wykładamy papierem do pieczenia (tylko spód)
-przekładamy masę , pieczemy 60minut
-wyjmujemy z piekarnika, przykrywamy ściereczkę i odstawiamy aż ostygnie
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.