Deser bananowy z bitą smietaną kokosową i pistacjami
Agnieszka Nitsu AktywneZywienieRodzaj posiłku: desery
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Zawiera: miody, gluten, owies
Składniki:
Miód prawdziwy - 2 łyżki
Pistacje - 1 garść
Banan - 1 szt.
Cukier palmowy(kokosowy) - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
-cukier kokosowy miksujemy na cukier puder
-otwieramy puszkę i oddzielamy twardy tłuszcz od wody (wodę zostawiamy do przygotowania budyniu!)
-twardy tłuszcz przekładamy do miski, dodajemy cukier kokosowy i ubijemy mikserem na sztywną bitą śmietanę
-przygotowujemy budyń: 3/4 szklanki wody przelewamy do miski, dodajemy banana i dokładnie blendujemy. Następnie przelewamy do garnuszka i gotujemy
-mąkę ziemniaczaną mieszamy z wodą i dodajemy do garnuszka. Zmniejszamy ogień i cały czas mieszamy (kilka minut)
-budyń studzimy i dodajemy miód. Wszystko dokładnie mieszamy
-płatki owsiane prażymy na patelni przez kilka minut i studzimy
-na dno miseczek wsypujemy uprażone płatki owsiane, na to budyń bananowy, bitą śmietanę i posypujemy pistacjami
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.