Naleśniki z kremem dyniowym i olejem z pestek dyni
Agnieszka Nitsu AktywneZywienieRodzaj posiłku: desery, lunchbox, śniadanie
Specjalne: Konkurs NA PRZEPIS JESIENNY z olejem BIO PLANÈTE, gotuj w stylu eko
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
mąka ryżowa - 3 łyżki
mleko kokosowe - 400 ml
jaja S - 3 szt.
woda gazowana - 50 ml
ksylitol - 1 łyżka
puszka mleczka kokosowego tłustego i dobrze schłodzonego - 1 szt.
dynia hokkaido - 150-200 g
erytrol/ksylitol - 2 łyżki
olej z pestek dyni nierafinowany - 1 kilka kropel
Sposób przygotowania:
-rozgrzewamy patelnię z dodatkiem małej ilości tłuszczu i smażymy naleśniki na małym ogniu z oby dwóch stron (każdą stronę smażymy około 2-3 minuty)
-dynię kroimy na małe kawałki i pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180C przez 20 minut
-wyjmujemy w piekarnika i studzimy
-z puszki wyciągamy stałą, białą warstwę
-dodajemy dynię , słodzidło i całość blendujemy
-krem nakładamy na naleśniki i zwijamy je
-polewamy nierafinowanym olejem z pestek dyni
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.