![Krem orzechowo-czekoladowy](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-12/6795-photo-main.jpg)
Krem orzechowo-czekoladowy
![](/cache/a32x32/files/users/649-avatar-1616957453.jpg)
Rodzaj posiłku: desery
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie
Składniki:
orzechy włoskie - 3/4 szklanki
karob - 4 łyżki
mleko roślinne/woda - 1 szklanka
Sposób przygotowania:
-morele namaczamy na około 1-2h
-odlewamy wodę od orzechów i moreli
-orzechy oraz morele przekładamy do naczynia(garść orzechów zostawiamy), dodajemy mleko/wodę i blenduemy na gęsty krem
-resztę orzechów drobno siekamy
-do kremu dodajemy karob, orzechy i dokładnie mieszamy
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.