Naleśniki z mąki ryżowej
Agnieszka Nitsu AktywneZywienieRodzaj posiłku: desery, lunchbox, przystawki i przekąski
Specjalne: Konkurs na Szefa Kuchni, kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Zawiera: jajka
Składniki:
Jajka - 3 szt.
Mleko kokosowe - 400 ml
Mąka kukurydziana - 3 łyżki
erytrol/ksylitol - 1 łyżka
rozpuszczony olej kokosowy/masło klarowane - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Przelewamy do miski, dodajemy resztę składników i dokładnie miksujemy
Rozgrzewamy patelnię z dodatkiem małej ilości tłuszczu i smażymy naleśniki na małym ogniu z oby dwóch stron (każdą stronę smażymy około 2-3 minuty)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.