Zupa brokułowo-cukiniowa z jarmużem i jabłkiem
Agnieszka Nitsu AktywneZywienieRodzaj posiłku: zupa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
małe jabłko - 1 szt.
cukinia - 1/2 szt.
jarmuż liście - 5 - 7 szt.
cebula średnia - 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
masło klarowane/olej kokosowy - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Warzywa i owoce myjemy i kroimy na kawałki.
Cebulę z czosnkiem przekładamy do garnuszka, dorzuca my cukinię i chwilę podsmażamy, doprawiamy. Zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Dokładamy jabłko, brokuły i jarmuż. Gotujemy 3 minuty. Miksujemy, smakujemy, doprawiamy w razie potrzeby.
Podajemy z liśćmi jarmużu i np. awokado lub olejem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.