Panforte (bez pieczenia)
Agnieszka Nitsu AktywneZywienieRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, włoska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: miody, orzechy wszystkie, kakao, orzeszki ziemne
Składniki:
orzechy laskowe - szklanka
orzechy nerkowca - szklanka
miód prawdziwy - 200 ml
morele suszone bez siarki - 100 g
kakao - 70 g
mąka kokosowa - 40 g
Sposób przygotowania:
-odlewamy wodę, suszymy i siekamy na większe kawałki
-dodajemy resztę składników i całość zagniatamy (masa nie będzie zwarta)
-blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy całą masę i przyklepujemy
-wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.