Domowe ciasteczka oreo
Agnieszka Nitsu AktywneZywienieRodzaj posiłku: desery, lunchbox
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: miody, gluten, nabiał, jajka, kakao, owies, nabiał krowi
Składniki:
karob/kakao - 40 g
mąka ryżowa - 40 g
jajko - 1 szt.
woda - 1/3 szklanki
wiórki kokosowe - 110 g
rozpuszczony olej kokosowy - 6 łyżek
prawdziwy miód - 2 łyżki
mleko kokosowe lub inne roślinne - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
-suche składniki mieszamy ze sobą, dodajemy mokre i zagniatamy ciasto. (jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie należy dodać więcej mąki)
-blat posypujemy mąką
-rozwałkowujemy ciasto i wykrawamy szklanką kółka
-piekarnik rozgrzewamy do 180C
-blaszkę wykładamy papierem do pieczenia
-pieczemy 15 minut i studzimy
krem:
-wiórki kokosowe mielimy w młynku
-wszystkie składniki łączymy ze sobą
Krem nakładamy na ciasteczko i przykrywamy kolejnym i gotowe! :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.