Ciasto z fasoli z owocami i kawałkami czekolady
Agnieszka Nitsu AktywneZywienieRodzaj posiłku: ciasta, desery, lunchbox, śniadanie
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: jajka, strączkowe, kakao, cytrusy
Składniki:
gorzka czekolada posiekana kostki - 6 szt.
gruszka - 1 szt.
płatki jaglane/owsiane - 3 łyżki
mrożone truskawki - 1 garść
jajka małe - 3 szt.
sok z cytrusów - 1 łyżka
soda oczyszczona - 1 łyżeczka
mleko kokosowe - 1/4 szklanki
cynamon - 1/3 łyżeczki
erytrol/ksylitol - łyżka
Sposób przygotowania:
-białka jaja ubijamy na sztywną pianę i łączymy z masą, delikatnie mieszając
-dodajemy resztę składników (oprócz owoców) i ponownie mieszamy aż wszystko się połączy
-rozgrzewamy piekarnik do 180C
-gruszkę dokładnie myjemy, obieramy i kroimy w dowolne kształty
-blaszkę wykładamy papierem do pieczenia (ja użyłam sylikonową, więc nie potrzebuję papieru)
-przekładamy masę, wciskamy owoce i wstawiamy blaszkę do piekarnika na 40 minut
-studzimy i kroimy
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.