JAGLANE BOUNTY
Agnieszka Nitsu AktywneZywienieRodzaj posiłku: ciasta
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki:
Zawiera: jajka, kakao, cytrusy
Składniki:
MLEKO KOKOSOWE - 400 ml
WIÓRKI KOKOSOWE - 3/4 szklanki
CUKIER KOKOSOWY - 3/4 szklanki
JAJKA - 2 szt.
SOK Z CYTRYNY - 2 łyżeczki
KAKAO/KAROB - 2 łyżki
MĄKA ZIEMNIACZANA - 2 łyżki
MĄKA JAGLANA - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
-białka jaja oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę
-kaszę zalewamy mlekiem kokosowym, dodajemy żółtka, cukier i blendujemy na gęsty krem
-do masy dodajemy pianę z białek, sodę oczyszczoną, sok z cytryny, mąkę jaglaną, łyżkę mąki ziemniaczanej oraz wiórki. Wszystko dokładnie mieszamy
-masę dzielimy na pół i przelewamy do dwóch osobnych miseczek
-do jednej miseczki dodajemy kakao, a do drugiej resztę mąki ziemniaczanej- mieszamy
-piekarnik rozgrzewamy do 180C
-małą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciemną masą, a na nią jasną. Posypujemy wiórkami
-pieczemy 1h i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Najlepiej na całą noc
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.