Placki twarogowe
Agnieszka Nitsu AktywneZywienieRodzaj posiłku: desery, lunchbox, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe,
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
mąka ryżowa - 30 g
budyń waniliowy bez cukru - 10 g
olej kokosowy/masło do smażenia - 10 g
jajka średnie - 2 szt.
Sposób przygotowania:
-białka z dodatkiem słodzidła ubijamy na sztywną pianę
-twaróg blendujemy z żółtkami- na gładką masę lub nie. Ja lubię czuć ziarenka twarogu, więc nie blenduję dokładnie
-do twarogu dodajemy ubitą pianę z białek, wodę oraz mąkę ryżową
-całość dokładnie mieszamy
-rozgrzewamy patelnię z dodatkiem tłuszczu
-łyżką nakładamy masę i smażymy placuszki z oby dwóch stron
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.