![Mazurek migdałowy tradycyjny](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-03/11296-photo-main.jpg)
Mazurek migdałowy tradycyjny
![](/cache/a32x32/files/users/762-avatar-1251298808.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, Wielkanoc
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
Płatki migdałowe - 200 g
Masło ekstra - 200 g
Cukier 3/4 szkl. - 150 g
Żółtka ugotowane - 4 szt.
Żołtko surowe - 1 szt.
Sól szczypta
Biała czekolada na polewę - 150 g
Śmietanka i masło na polewę - łyżka
Migdały w czekoladzie gorzkiej i mlecznej do dekoracji garść
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.