Pasta z czerwonej fasoli i avocado
Dorota Woźniak - Twins PotRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: strączkowe, cytrusy
Składniki:
avocado - 1 szt.
limonka - 1/2 szt.
sól, pieprz do smaku
świeży tymianek, szczypiorek trochę
Dodatkowe informacje:
Pasta jest bardzo smaczna, kremowa. Można ją wykorzystać do smarowania kanapek lub tortilli. Fasola zawiera cenne białko roślinne i dużo błonnika. Avocado dostarcza cennego tłuszczu roślinnego. Oba składniki - fasola i avocado bardzo do siebie pasują. W smaku pasta jest wyborna. Oczywiście taką pastę mogą spożywać też osoby na diecie bezglutenowej.Pastę można przechowywać w słoiku w lodówce do 24 godzin.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.