Sałatka z buraków i quinoa z kaparami
Dorota Woźniak - Twins PotRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
Quinoa - 100 g
Kapary konserwowe - 4 łyżki
Jogurt naturalny bałkański - 150 ml
Zielona pietruszka trochę
Sól i pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Quinoa doskonale zastepuje mięso w posiłkach, więc warto na nią zwrócić uwagę i posmakować w połączeniu z różnorodnymi warzywami. Komosa ryżowa jest bogatym źródłem wielu witamin i mikro, oraz makroelementów. Jest bogata w wapń, którego potrzebuje nasz organizm, aby prawidłowo funkcjonować. Quinoa i buraki idealnie alkalizują czyli odkwaszają. Powinniśmy je jeść zwłaszcza po wysiłkach fizycznych. Taka sałatka dostarcza też sporych ilości łatwoprzyswajalnego białka i dobrych węglowodanów.Sposób przygotowania:
Kaszę ugotować i wystudzić.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.