Wegański bigos z kapusty kiszonej i soczewicy z orzechami
Dorota Woźniak - Twins PotRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Wigilia 2023, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie
Składniki:
Soczewica czerwona - 200 g
Marchew - 1 szt.
Cebula - 1 szt.
Por - 1/2 szt.
Pomidory w sosie ( z puszki) - 200 ml
Woda - 1 litr
Orzechy włoskie - 5 szt.
Majeranek - 1 łyżka
nasiona (owoc) kopru włoskiego - 1 łyżka
Liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarna kilka
Sól, pieprz mielony, wędzona papryka do smaku
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.