Koktajl z młodym jęczmieniem
Dorota Woźniak - Twins PotRodzaj posiłku: napoje, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: miody, gluten, jęczmień
Składniki:
Trawa jęczmienna - proszek - 1 łyżeczka
Błonnik jabłkowy Bio - 1 łyżka
Dodatkowe informacje:
Na wiosnę z radością i zachwytem obserwujemy jak z małego nasionka lub ziarna powstaje młoda roślinka. Tak powstaje nowe życie, obudzone odwiecznymi prawami natury i zmiennością pór roku. Energia i witalność młodego zielonego organizmu to wynik działania enzymów roślinnych. A zielona krew roślin zawierająca chlorofil to dar szczególnie cenny dla człowieka. Jest to lek i źródło witamin i antyoksydantów. Poprawia funkcjonowanie naszego organizmu, powstrzymuje starzenie i zapobiega wielu chorobom.Jakie cenne właściwości ma młody jęczmień ( sok lub wysuszona sproszkowana trawa jęczmienna) :
oczyszcza
regeneruje, usprawnia organizm
poprawia stan skóry i włosów
wspomaga wzrok i koncentrację
zapobiega depresji
usuwa zmęczenie
regeneruje mięśnie po wysiłku fizycznym
leczy zaparcia
wspomaga odchudzanie
reguluje pH organizmu - odkwasza
łagodzi bóle głowy
obniża poziom złego cholesterolu
przywraca dobry sen
jest antyoksydantem
dostarcza wielu witamin zwłaszcza wit C
jest źródłem błonnika
dostarcza makroelementów zwłaszcza żelaza
wzmacnia kości bo ma dużo wapnia
podnosi odporność
chroni skórę przed promieniowaniem UV
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.