![Korzenne ciasto z jabłkami i orzechami idealne na zimę](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-02/10995-photo-main.jpg)
Korzenne ciasto z jabłkami i orzechami idealne na zimę
![](/cache/a32x32/files/users/762-avatar-1251298808.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, orzechy wszystkie, pszenica
Składniki:
Mąka pszenna typ 450 - 1 szklanka
Cukier brązowy - 150 g
Jajka eko ( wielkość L) - 4 szt.
Olej - 100 g
Jabłka średniej wielkości - 4 szt.
Sól szczypta
Przyprawa korzenna (do piernika) - 4 łyżki
Proszek do pieczenia eko - 1 łyżeczka
Soda - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Po wystudzeniu ciasto można posypać cukrem pudrem
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.