Warzywa w beszamelu - pyszny obiad z mrożonki
Dorota Woźniak - Twins PotRodzaj posiłku: danie główne, sosy
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Masło klarowane - 2 łyżki
Mąka pszenna - 1 łyżka
Sól morska, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku
Dodatkowe informacje:
Mrożonki warzywne są tanie i łatwe do przygotowania. Nawet, gdy mamy mało czasu, przygotowanie ciepłego posiłku z warzyw zajmie nam tylko kilkanaście minut. Dzisiaj przygotowałam warzywa w sosie beszamelowym. Delikatne, smakowite i kolorowe. Polecam ten przepis dla dorosłych i dzieci. Warzywa tak podane mogą zastąpić jeden posiłek. Oczywiście, może to być dodatek do głównego dania mięsnego, jeśli ktoś ma takie życzenie.Sposób przygotowania:
Do sosu włożyć ugotowane warzywa. Posypać szczypiorem i zieloną pietruszką. Smacznego
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.