Sałatka z brokułem, kozim serem i pomarańczą
Dorota Woźniak - Twins PotRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): bałkańska, międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe,
Zawiera: nabiał kozi, owczy, nabiał, jajka, cytrusy
Składniki:
Pomarańcza - 2 szt.
Ser kozi - 100 g
Jogurt bałkański - 200 ml
Czosnek - 1 ząbek
Sól, pieprz do smaku
Zielona pietruszka trochę
Dodatkowe informacje:
Pomysł na tę sałatkę powstał ponad 10 lat temu, gdy szukałam produktów do potraw dostarczających wapnia i wzmacniających kości. Brokuł, ser kozi i pomarańcza zawierają dużą ilość potrzebnych składników i witamin. Połączenie tych trzech składników jest idealne.Sposób przygotowania:
Podawać z razowym pieczywem. Sałatka doskonale smakuje z żytnim chlebem na zakwasie.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.