• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... możesz uniknąć ziarenek gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego w bigosie, zalewie, zupie czy gulaszu? Wystarczy do gotowanej potrawy wrzucić powieszoną na łańcuszku bądź dratwie metalową kulę- zaparzacz do herbaty liściastej, wypełnioną ziarenkami przypraw. Oczywiście unikamy takich na rączce z tworzywa sztucznego.
  • Czy wiesz, że... miasto Chicago w USA wzięło nazwę od czosnku? Nazwa miasta pochodzi od słowa Chicagaoua, które w języku Indian oznacza czosnek.
  • Czy wiesz, że... Za czasów naszych babć olej lniany był stosowany na porządku dziennym. Dlatego ludzie w tamtych czasach byli zdrowi, silni i odporni.
  • Czy wiesz, że... okara, to są pozostałości stałe po zrobieniu mleka sojowego. Okara zwiera mało tłuszczu, dużo błonnika i tyle samo białka co brązowy ryż. Możesz ją użyć do wykonania sernika, pizzy lub innych potraw zwłaszcza wegańskich.
  • Czy wiesz, że... banany mogą świecić w ciemności? Z powodu degradacji chlorofilu prowadzącej do nagromadzenia się fluorescencyjnej substancji na skórze owocu, banany świecą pod wpływem promieni UV.
  • Czy wiesz, że... Aby przekrojone awokado nie zbrązowiało, wystarczy zostawić w nim pestkę i schować do lodówki.
  • Czy wiesz, że... kokos nie jest orzechem? To co kupujemy w sklepie jest pestką owoca, pozbawioną owocni, czyli cienkiej skórki i grubej warstwy włókien.
  • Czy wiesz, że... produkty będące wynikiem fermentacji to nie tylko kiszona kapusta ale również: tempeh - sfermentowane ziarna soi, produkt charakterystyczny dla kuchni indonezyjskiej, zamiennik mięsa i nabiału w kuchni wegetariańskiej; chleb - najwyższej jakości pieczywo rośnie dzięki zakwasowi; jogurt, kefir, - mleko poddane zakwaszeniu; miso - charakterystyczna dla kuchni japońskiej gęsta pasta ze sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu, soli oraz drożdży piwo, wino, cydr - w wyniku fermentacji powstaje alkohol; kimchi - kuchnia koreańska - produkt na bazie kiszonki z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka z dodatkiem papryczki chilli kombucza – napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany warzywa i owoce - soki i kiszone warzywa oraz owoce
  • Czy wiesz, że... Wyrzucenie pestki awokado, to zwykłe marnotrawstwo. Ususz ją, zetrzyj na tarce i posyp posiłek a dodasz wiele wartościowych składników do swojej potrawy. Nie jest trująca.
  • Czy wiesz, że... kiszenie (proces fermentacji) to rozkład cukrów zawartych w warzywach lub produktach mlecznych na kwas mlekowy. Odbywa się on przy użyciu bakterii kwasu mlekowego. Przy poprawnie przeprowadzonej fermentacji obniża się pH kiszonki i nie rozwijają się procesy gnilne. Kiszeniu możemy poddawać prawie wszystkie warzywa ale warzywa z wysoką zawartością cukrów łatwiej poddają się procesowi fermentacji. Najczęściej używane to kapusta, ogórek, marchew, burak, seler, pietruszka. Warzywa kiszone oraz soki z warzyw kiszonych charakteryzują się niską kalorycznością i sole mineralne są łatwiej przyswajalne. Bakterie mlekowe biorą udział w trawieniu spożywanych przez człowieka pokarmów, wytwarzają witaminy i kwasy organiczne, które są wchłaniane z przewodu pokarmowego do organizmu. Bakterie te biorą udział w rozkładzie substancji toksycznych i rakotwórczych, hamują wzrost patogenów, wzmacniają układ immunologiczny. Kiszonki najlepiej stosować jako przekąski między posiłkami, przechowywać w lodówce.
  • Czy wiesz, że... czarna sól pachnie jajem? Charakterystyczny zapach zawdzięcza zawartości siarczku żelaza. Dlatego w kuchni roślinnej możemy użyć jej, by nadać daniu jajeczny aromat.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki zawiera duże ilości - prowitaminy A (beta-karoten) odpowiedzialnej m.in. za prawidłowe widzenie; - witaminy C (4 razy więcej niż w kapuście kiszonej), dodawajmy ją do nieco przestudzonych potraw lub spożywajmy bez podgrzewania ponieważ poddana obróbce termicznej szybko się utlenia i traci swoje właściwości; - magnezu będącego składnikiem chlorofilu (barwnik nadający kolor zielony)podobnego w swej strukturze do hemoglobiny, podnosi efektywność serca. Natka pietruszki jest polecana przy problemach z pęcherzem, wykazuje działanie moczopędne i antyseptyczne. Przynosi ulgę w bólach miesiączkowych. Maskuje nieświeży oddech np. po spożyciu czosnku. Pobudza wydzielenie śliny i soku żołądkowego co z kolei ułatwia trawienie.
  • Czy wiesz, że... ekologiczne warzywa mogą być ogromne? Kalafior o wadze 14 kg, brokuł 15 kg, marchew 9,5 kg i kapusta 35 kg zostały wyhodowane przez jednego człowieka. Te i 3 inne rekordy w świecie warzyw - gigantów należą do Johna Evansa z Alaski. Sekret Johna to zdrowa, czysta gleba i organiczny kompost. Niby mało, a tak wiele. Trzymamy za niego kciuki!
  • Czy wiesz, że... Austriacy, Niemcy, Francuzi, Szwajcarzy zjadają 2,4 kg miodu / osobę rocznie. Amerykanie 3,2 kg miodu / osobę rocznie. A w Polsce tylko rocznie przypada 0,21 kg na jedną osobę.
  • Czy wiesz, że... konjac, to składnik dietetycznych dań znanych w Japonii od wieków. Jadalny korzeń wykorzystywany jest do wytwarzania mąki i makaronu. Makaron konjac jest źródłem błonnika roślinnego zwanego glukomannan. Zawarte w nim włókna pokarmowe hamują wchłanianie tłuszczów i cukrów oraz absorbują wodę. Daje uczucie sytości na kilka godzin. Zawiera on o 95% mniej kalorii od zwykłego makaronu (w 100g makaronu konjac jest tylko 9 kcal). Jest on wymarzonym produktem dla osób dbających o linię i chcących pozbyć się nadmiaru kilogramów. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i innych składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
  • Czy wiesz, że... Największa cytryna na świecie ważyła aż 5,26 kg? Rekordzistka wyrosła w Izraelu w 2003 roku i została wpisana do Księgi Rekordów Guinnessa.
  • Czy wiesz, że... wrzucając korek od wina do gotującego się kalafiora, ograniczysz brzydki zapach, który wydziela się podczas tej czynności?
  • Czy wiesz, że... największa cukinia ważyła 65 kg i została wyhodowana w Anglii!
  • Czy wiesz, że... orkisz, to też pszenica ale ma nad nią przewagę: orkisz nie został poddany licznym zmianom jak to mamy miejsce w przypadku pszenicy, która dając znacznie większe plony wyparła orkisz z rynku. Orkisz ma więcej w stosunku do pszenicy: pełnowartościowego białka; lepiej przyswajalnego glutenu; więcej witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jak A, E i D; Orkisz jest również podstawą kuchni Świętej Hildegardy z Bingen, która uważała to zboże, kasztany jadalne oraz koper włoski za jedyne w pełni przyswajalne przez człowieka produkty spożywcze.
  • Czy wiesz, że... sól różowa himalajska jest solą morską, chociaż jest wydobywana na wysokości 4000 m.n.p. morza? Spowodowane jest to ruchami tektonicznymi, które wypiętrzają Himalaje od setek milionów lat. Kiedyś w tym miejscu znajdowało się prehistoryczne morze, w tym czasie też powstały złoża, które w późniejszym czasie „powędrowały” do góry!
  • Czy wiesz, że... sposób chowu kur wyczytasz z … jajka. Pierwszy symbol na numerze wybitym na jaju oznacza sposób chowu kur, od których pochodzi, 0 - chów ekologiczny, 1 – wolny wybieg, 2 - chów ściółkowy, 3 – chów klatkowy. Im niższa cyfra tym kurki mają lepsze życie!
  • Czy wiesz, że... jeśli chcesz pohamować swój apetyt przystrój swój stół niebieskim obrusem i innymi dodatkami w tym kolorze. Najlepiej jedz z niebieskiego talerzyka. Kolory stymulują poszczególne części autonomicznego układu nerwowego, który wpływa na metabolizm i wydzielanie hormonów. I tak niebieski chłodzi jak woda oraz ułatwia przemianę materii. Dobrze się w takim razie sprawdzi porcelana angielska, rosyjska lub nasze rodzime ludowe wzory.
  • Czy wiesz, że... świeży imbir wspomaga trawienie, zmniejsza łakninie, przyspiesza proces odchudzania. Według medycyny indyjskiej - ajurwedzie imbir "wznieca trawienny ogień", przyspiesza metabolizm. Enzymy zawarte w nim zwiększają ilość śliny i enzymów trawiennych.
  • Czy wiesz, że... kokos ma oczy? Każdy widział charakterystyczne oczka na orzechu kokosowym, co ciekawe jedno z nich to miejsce, gdzie skorupa jest cieńsza, żeby młody kokos swobodnie mógł kiełkować.
  • Czy wiesz, że... Cykoria to warzywo zimowe, uprawiane z dala od światła. Uważane kiedyś za roślinę magiczną, ze względu na swoją bladość i kruchość. Używana przez osoby parające się czarną magią wzbudzała w ludziach obawy. Do dnia dzisiejszego funkcjonuje stwierdzenie "mieć cykora" co oznacza bać się. Warto ją włączyć do diety, dobra zarówno jako przekąska jak i składnik sałatek lub surówek. Pobudza apetyt i wątrobę do wydzielania większej ilości żółci. Poprawia trawienie, funkcjonowanie nerek. Skarbnica potasu, magnezu, fosforu, żelaza, witaminy B1, B2 i kwasu foliowego.
  • Czy wiesz, że... orzechy pekan zawierają najwięcej cynku wśród orzechów, poprawiają męską płodność, wpływają na produkcję testosteronu. Witamina K zawarta w orzechach pomaga kobietom ograniczyć zbyt duże krwawienie menstruacyjne. To jedne z najdroższych orzechów świata, na szczęście wystarczy mała garstka.
  • Czy wiesz, że... glutaminian sodu ma smak? Tak, nosi on nazwę „UMAMI”, czasem opisywany jest również jako „rosołowy” lub „mięsny” i jest jednym z pięciu smaków odczuwalnych przez człowieka.
  • Czy wiesz, że... czystek, to skarbnica polifenoli, w 100 gramach produktu jest 7,39 gram polifenoli, to bardzo dużo. Mamy zatem do czynienia z prawdziwą bombą polifenolową. A jak wiemy polifenole, to są związki naturalnie występujące w roślinach, stanowią największą grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które wykazują dobroczynne działanie na organizm ludzki. Pijmy na zdrowie.
  • Czy wiesz, że... dlaczego żółtko czasem jest sine? Jeśli gotujemy zbyt długo jajka, powstaje charakterystyczny szaro-zielony nalot, jest to wynikiem reakcji we wnętrzu jajka dwóch pierwiastków: siarki i żelaza. Reakcja zazwyczaj zachodzi, gdy gotujemy jajka dłużej, niż 10 min. Nalot ten nie jest szkodliwy, choć wielu osobom odbiera apetyt, a podobno nawet obniża wartość odżywczą jaj.
  • Czy wiesz, że... banany nie rosną na drzewach i są jagodami? Bananowce są ogromnymi bylinami, zamiast pnia mają prostą, liściastą łodygę, która wydaje kwiaty i owoce.
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyCebulowe niespodzianki
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Cebulowe niespodzianki

Cebulowe niespodzianki

Dorota Woźniak - Twins Pot

Rodzaj posiłku: danie główne

Kuchnia (region): międzynarodowa

Specjalne: Szef Kuchni - II etap, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)

Użyte składniki: bezglutenowe

Zawiera: nabiał, jajka, cytrusy, nabiał krowi

24 osób lubi to
23 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

120 min. 3 porcje

Składniki:

Cebula duża - 6 szt.
Quinoa - 50 g
Pomidory suszone solone - 50 g
Kurkuma szczypta
Białko jaja kurzego - 1 szt.
Mięta świeża - garść
Mascarpone - 2 łyżki
Sól i mielony pieprz do smaku
Sok z cytryny - 1 łyżka
Bulion warzywny - 1 szklanka

Wartość energetyczna:

Całość ok. 900 kcal Porcja ok. 300 kcal

Dodatkowe informacje:

Faszerowane cebule są bardzo delikatne w smaku. Lekką słodycz przełamuje dodatek soku z cytryny a suszone solone pomidory dodają wyrazistości potrawie. Farsz z Komosy ryżowej ma intrygującą konsystencję. Niespodziewany smak mięty w tej potrawie zaskakuje i  naprawdę może oczarować. Życzę smacznych doznań :)

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Cebule oczyścić z łusek oraz odciąć wierzch i piętkę. Ułożyć w płaskim rondlu. Wlać bulion warzywny. Gotować pod przykryciem 30 minut na małym gazie. Ugotowane cebule wystudzić.
KROK 2:  Komosę ryżową wsypać na sito i przelać wrzątkiem. Następnie ugotować biorąc 2 części wody na 1 część quinoa. Do wody dodać sproszkowaną kurkumę, żeby quinoa uzyskała złoty kolor.
KROK 3:  Cebule wydrążyć i ułożyć w naczyniu do zapiekania.
Przygotować farsz:
Ugotowaną quinoa połączyć z miąższem wyjętym z cebul. Dodać posiekane pomidory i miętę oraz białko jaja. Doprawić pieprzem i sokiem z cytryny.
KROK 4:  Cebule napełnić przygotowanym farszem. Przerwy pomiędzy cebulami wypełnić porcjami mascarpone. Zapiekać w piekarniku nastawionym na 190oC przez około 30 minut.
24 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • KURKUMA MIELONA BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Więcej o produkcie na stronie

    KURKUMA MIELONA BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • JAJA BIO (10 szt.) - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    JAJA BIO (10 szt.) - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA DROBNA 1 kg - BOGUTYN

    Więcej o produkcie na stronie

    SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA DROBNA 1 kg - BOGUTYN

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • POMIDORY SUSZONE SOLONE BIO 150 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    POMIDORY SUSZONE SOLONE BIO 150 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • QUINOA BIAŁA (KOMOSA RYŻOWA) BEZGLUTENOWA BIO 250 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    QUINOA BIAŁA (KOMOSA RYŻOWA) BEZGLUTENOWA BIO 250 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SOK Z CYTRYN NFC 100 % BIO 250 ml - ALCE NERO

    Więcej o produkcie na stronie

    SOK Z CYTRYN NFC 100 % BIO 250 ml - ALCE NERO

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PIEPRZ CZARNY MIELONY BIO 50 g - DARY NATURY

    Więcej o produkcie na stronie

    PIEPRZ CZARNY MIELONY BIO 50 g - DARY NATURY

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CEBULA ŻÓŁTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    CEBULA ŻÓŁTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MASCARPONE BIO 250 g - IGOR

    Więcej o produkcie na stronie

    MASCARPONE BIO 250 g - IGOR

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika Dorota Woźniak - Twins Pot

  • Serduszka piernikowo - migdałowe

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Kofty z wołowiny i kaszy bulgur z sałatką z avocado i pomidorów

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Warzywa w beszamelu - pyszny obiad z mrożonki

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Botwinka szpinakowa z burakiem

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Zdrowe kartofelki marcepanowe bez cukru

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Wegański bigos z kapusty kiszonej i soczewicy z orzechami

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Gryczane kotleciki ze szczypiorkiem

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Keks Amaretto z pełnoziarnistej mąki orkiszowej

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Koktajl jabłkowo - bananowy z karobem

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Jarzynka z liści kalarepy i rzodkiewki

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Prosty przepis na pomidorki w zalewie z miętą na zimę.

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Plastry kiszonych buraków karmelizowane z miodem i czerwoną cebulą

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Wiosenny koktajl szpinakowo -  pomarańczowy z jabłkiem i kiwi

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Owsianka z truskawkami

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Zdrowy deser jogurtowy z Chia, miodem i truskawkami

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Babka z gotowanej marchewki i mąki owsianej bezglutenowa bez cukru

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Razowe bagietki z pokrzywą

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Koktajl śniadaniowy Fit z nutą bazylii i mięty

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Zupa krem z pieczonej papryki z mlekiem kokosowym

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Jesienne bułeczki orkiszowe z dynią i czarnuszką

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Zielony koktajl na wodzie kokosowej

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Zakwas gryczany

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Kolorowe ziemniaczane kulki nie tylko dla dzieci

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Ciastka arachidowo - amarantusowe z żurawiną

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Leczniczy Miód mniszkowy

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Pikantne pałeczki z kurczaka z patelni ceramicznej

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Czekolada z żurawiną, płatkami róż i różową solą himalajską

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Prosty jabłecznik na biszkopcie

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Makowa Panienka

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Pasta z czerwonej fasoli i avocado

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Zupa z zielonej soczewicy z selerem naciowym

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Makaron z pieczarkami w sosie kokosowym i pieczona polędwiczka

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Sałatka meksykańska

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Paprykowe łódeczki faszerowane ryżem i marchewką

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Sałatka z klopsikami z mięsa indyka i quinoa z grillowaną cukinią i papryką

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Koktajl pomarańczowo - bananowy

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Delikatny jaglany budyń kokosowy z musem truskawkowym

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Pomidory koktajlowe suszone w oliwie z rozmarynem

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Staropolski piernik zwany Stuletnim

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Jaglane Muffinki Czekoladowe z cukinią bez mąki i cukru

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Tradycyjna zalewa octowa do smażonej ryby

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Sok z kiszonych buraków do barszczu na Święta

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Marmurkowe jajka

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Kremowe powidła dyniowo-czekoladowe

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Pasztet z selera, batatów i cieciorki z pomidorami

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Delikatny deser z kaszy manny

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Szybki dżem jabłkowo - malinowy niskosłodzony

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Sałatka z brokułem, kozim serem i pomarańczą

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Danie FIT podkręcające metabolizm. Medaliony z indyka z imbirem i miętą w sosie pomidorowym z groszkiem

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Sernik z mango

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Zupa z soczewicy z pieczoną dynią

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Buraczki z kaparami i syropem klonowym

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Sałatka z buraków i quinoa z kaparami

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Kutia - makowy przysmak wigilijny

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Suszenie grzybów - 5 domowych sposobów

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Warzywny pasztet z soczewicy i marchewki

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Syrop z kwiatów czarnego bzu. Naturalny i bezpieczny lek na wiele dolegliwości.

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Bliny gryczane drożdżowe

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Klopsiki Fit z mięsa indyka i kaszy jaglanej

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Pasta z czerwonej soczewicy z wędzoną papryką

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Pesto z liści rzodkiewki i orzechów włoskich

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Ziemniaczany keks podwójnie czekoladowy z suszonymi morelami

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Pieczarki pieczone w prosciutto - idealna przekąska

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Pucharki deserowe na mleku owsianym z karobem i truskawkami

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Kremowa, biała zupa z fenkułu z nasionami czarnuszki

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Buraczki pieczone z pigwą i syropem daktylowym

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Owsiane ciasteczka od serca

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Truskawkowe Rafaello

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Ryż jaśminowy zapiekany z musem jabłkowym i cynamonem

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Prosty jabłecznik

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Udka kurczaka wolno pieczone z pomidorami koktajlowymi w sosie mascarpone z tymiankiem

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Mazurek migdałowy tradycyjny

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Tarta marchew z cytryną i oliwą

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Domowy kisiel malinowy z tartym jabłkiem

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Zupa szpinakowo - bananowa

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Koktajl z młodym jęczmieniem

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Wędzony ser w oliwie z ziołami

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Przepyszna zupa ze świeżych pomidorów

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Czekotruskawki

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Szyszki z ekspandowanego ryżu brązowego i krówek

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Zupa idealnie kremowa z dyni piżmowej z mlekiem kokosowym

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Deser migdałowy z Chia i mango

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Na świąteczny obiad. Udka z kaczki pieczone z sosem truskawkowo - cebulowym z nutą pigwy

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Koktajl pomidorowo - selerowy

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Kaszka manna kokosowa jak Panna cotta

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Pasta z avocado i cieciorki z karobem o smaku czekoladowym

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Tatar wołowy z oliwkami na galaretce z wina z granatem

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Ratatouille - bigos warzywny

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Zakwas z mąki żytniej na żur

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Zupa marchewkowo - selerowa z kuskusem

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Dżem śliwkowy z czekoladą i miętą

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Flaki wołowe na golonce z indyka z kluseczkami sojowymi i suszonymi pomidorami

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Pasta z marchwi i batatów z olejem kokosowym

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Pasta z cieciorki - najprostszy przepis

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Korzenne ciasto z jabłkami i orzechami idealne na zimę

     Dorota Woźniak - Twins Pot
  • Babka majonezowa

     Dorota Woźniak - Twins Pot
Zobacz więcej przepisów
Bożena1960
Bożena1960 powiedział/a:
Pomysłowo, smacznie i kusząco;)
16.10.2017, godz. 12:59
Dorota Woźniak - Twins Pot
Dorota Woźniak - Twins Pot powiedział/a:
Dziękuję :)
16.10.2017, godz. 13:30
Bożena1960
Bożena1960 powiedział/a:
Pomysłowo, smacznie i kusząco;)
16.10.2017, godz. 12:59
gotowaniepatki
gotowaniepatki powiedział/a:
pycha :)
16.10.2017, godz. 21:29
gosia56
gosia56 powiedział/a:
super pomysł;)
26.10.2017, godz. 20:21
gosia56
gosia56 powiedział/a:
super pomysł;)
26.10.2017, godz. 20:21
dorotaDS
dorotaDS powiedział/a:
pysznie
02.11.2017, godz. 23:57
opuncja123
opuncja123 powiedział/a:
fajne
05.11.2017, godz. 11:50
kuchareczka221
kuchareczka221 powiedział/a:
fajna cebulki:)
09.11.2017, godz. 15:23
Bożena1960
Bożena1960 powiedział/a:
Smaczne ;)
05.12.2017, godz. 13:31
ankaakna
ankaakna powiedział/a:
Takich jeszcze nie robiłam. Muszę przygotować
20.03.2018, godz. 01:28
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Fajne
26.03.2018, godz. 19:22
FAMILY
FAMILY powiedział/a:
ale fajnie wyglądają
10.04.2018, godz. 22:44
gosia56
gosia56 powiedział/a:
super
28.01.2019, godz. 18:23
paulina2157
paulina2157 powiedział/a:
podoba mi się to że są podane w tym " białym sosie" a nie tak na sucho
26.02.2019, godz. 12:27
aguchaka
aguchaka powiedział/a:
to może być ciekawe smakowo
27.03.2019, godz. 08:41
annaeko
annaeko powiedział/a:
Podoba mi się, bardzo apetycznie wyglądają te cebule
17.04.2019, godz. 09:28
Renixx
Renixx powiedział/a:
Na pewno bardzo smaczne
17.01.2020, godz. 18:31
Nikita
Nikita powiedział/a:
Oryginalny przepis
15.02.2020, godz. 19:10
Stokrotka
Stokrotka powiedział/a:
Wyśmienite cebulki
28.06.2020, godz. 17:01
gosia56
gosia56 powiedział/a:
smaczne
03.12.2020, godz. 11:20
Skoter
Skoter powiedział/a:
Ciekawy przepis
05.01.2021, godz. 15:55
matesko
matesko powiedział/a:
Ciekawa propozycja
17.01.2021, godz. 18:58

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Wegański bigos sylwestrowy

Wegański bigos sylwestrowy

wegeweda
6 8 180 min
Wegański domek z piernika

Wegański domek z piernika

Zuzanna Wiśniewska
10 14 180 min
Libańska sałatka tabbouleh

Libańska sałatka tabbouleh

wegeweda
9 7 25 min
Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Barbara Strużyna
8 10 65 min
Wegańska czekolada bez cukru

Wegańska czekolada bez cukru

Barbara Strużyna
9 7 25 min
Smalec z fasoli ze skwarkami

Smalec z fasoli ze skwarkami

wegeweda
7 6 30 min
Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
12 18 30 min
Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

wegeweda
8 6 60 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).