Cebulowe niespodzianki
Dorota Woźniak - Twins PotRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Szef Kuchni - II etap, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, jajka, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
Quinoa - 50 g
Pomidory suszone solone - 50 g
Kurkuma szczypta
Białko jaja kurzego - 1 szt.
Mascarpone - 2 łyżki
Sól i mielony pieprz do smaku
Sok z cytryny - 1 łyżka
Bulion warzywny - 1 szklanka
Dodatkowe informacje:
Faszerowane cebule są bardzo delikatne w smaku. Lekką słodycz przełamuje dodatek soku z cytryny a suszone solone pomidory dodają wyrazistości potrawie. Farsz z Komosy ryżowej ma intrygującą konsystencję. Niespodziewany smak mięty w tej potrawie zaskakuje i naprawdę może oczarować. Życzę smacznych doznań :)Sposób przygotowania:
Przygotować farsz:
Ugotowaną quinoa połączyć z miąższem wyjętym z cebul. Dodać posiekane pomidory i miętę oraz białko jaja. Doprawić pieprzem i sokiem z cytryny.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.